2 zile rapide în Timișoara

După ce au apărut low-costurile dintre București și Banat, călătoriile în vestul țării au devenit mult mai ușor de făcut. Mie mi-a surâs ideea și încurajat de concertul lui Wilkinson, respectiv un posibil meci al lui Poli, nu am mai stat pe gânduri și mi-am rezervat toate cele necesare.

M-am dus cu un singur lucru clar în cap, hai două, să mănânc Pleskavica la Yugoslavia și să beau bere direct de la Fabrica de Bere Timișoreana. Când am aterizat, mi-am dat seama că nu am un plan bine conturat, așa că a fost nevoie de puțin ajutor local. Cei câțiva cunoscuți mi-au dat câteva repere, dar a rămas să discutăm mai multe seara la terasă.

După masa de prânz a urmat clasica plimbare până în centru, adăugându-se la circuit și o vizită pe stadionul Știința, acolo unde am fost cu Argeșul în 2014. Am traversat o bună parte a orașului și mi s-a părut foarte liniștit, mașini puține la ora 3-4, dar multe semafoare inutile, lucru de care s-au plâns și cei doi taximetriști cu care am circulat.

Things to do during your life: travel! #timisoara #travel #instatravel #city #pigeons #church

O fotografie postată de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

Mi-a plăcut foarte mult centrul, nu doar strada de la catedrală până la operă, ci și străduțele adiacente cu câteva piețe foarte frumoase. Păstrând proporțiile, mi-a adus puțin aminte de Siena și centrul vechi de acolo care era superb.

Poate nu am prins eu cea mai atractivă perioadă, dar Timișoara nu prea pare un oraș extrem de activ. E frumos, dar într-o zi cred că ai suficient timp să faci cam tot ce e de făcut pe acolo. Dacă vă hotărâți să mergeți pentru mai multe zile, asigurați-vă că aveți și evenimente în program, dacă nu vă plac meciurile, sigur o să dați peste festivaluri de muzică sau teatru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *