Cum am luat amendă în tramvai

Cât am stat în Piteşti am folosit autobuzul foarte rar, aveam marele noroc să stau în centru şi nu era nevoie să mă deplasez prea mult atunci când mergem la liceu sau în oraş. Nici în Bucureşti nu merg cu RATB-ul prea des, dar sunt zone în care nu circulă altceva.

Eram în anul I şi mă duceam la un fotbal cu băieţii sămbăta la 9 dimineaţa la Agronomie. Am coborât la Crângaşi, iar după trebuia să mergem cu 41 trei staţii. A fost prima dată când m-am urcat în tramvai de când intrasem la facultate. Până la prima staţie nimic. Până la a 2a nimic. Ca în filme, totul s-a întâmplat înainte să coborâm.

Un prieten a încercat să afle de ce noi ca studenţi fără venituri trebuie să plătim biletul şi nu avem gratis ca pensionarii. Altul s-a scuzat frumos şi a zis că el la fotbal nu merge cu buletinul fiindcă e deja legitimat şi nu vrea să se transfere. Eu m-am prefăcut că îmi caut abonamentul poate poate ajungea în staţie, dar din păcate am prins-o probabil pe cea mai lungă din tot Bucureştiul. Ne-a dat jos, oricum acolo coboram, şi 50 de lei scurt. Era 9 fără 20 şi deja eram mai bogat cu -25 de lei.

Am mai mers de câteva ori fără bilet dar într-un an şi ceva nu am mai dat peste niciun controlor. Eu mai am şi problema aia cu cardul, nu ştiu de ce, dar nu mă pricep să îl verific. Probabil am mai circulat pe naşpa fără să ştiu, dar păstrez mereu bonul de când îmi încarc cartela drept dovadă că am vrut să compostez.

sursă foto

2 thoughts on “Cum am luat amendă în tramvai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *