22 de meciuri ale sezonului 2018/2019

Un nou sezon s-a încheiat, iar într-un an și fix 8 zile am reușit să văd 65 de meciuri în 11 țări. Nu am urmărit nicio partidă din prima ligă a României sau din liga a 4-a bucureșteană, teoretic, cele mai ușoare de bifat. Față de sezonul trecut am scăzut cu 12 meciuri per total, însă am crescut numărul țărilor cu două și jocurile văzute în străinătate cu 8.

19 meciuri ale sezonului 2017/2018

  • 65 de meciuri
  • 51 de stadioane
  • 37 de stadioane noi
  • 11 țări (Austria 1, Bulgaria 1, Republica Moldova 1, Slovenia 1, San Marino 1, Georgia 2, Anglia 4, Grecia 4, Germania 5, Italia 5, România 40)
  • 6 țări noi (Austria, Republica Moldova, Slovenia, San Marino, Georgia, Grecia)
  • 3 județe noi (Ialomița, Brăila, Călărași)
  • 5 rezultate de 0-0

  1. Zimbru Chișinău-Dinamo Auto 2-2 16 iunie

Excursia de la Chișinău mi-a adus o nouă țară și un meci slab, dar o priveliște excelentă pentru o poză de instagram. Dacă ajungeți pe stadionul Zimbru, vă recomand bilete la tribuna a 2-a.

2. Torpedo Kutaisi-Sheriff Tiraspol 2-1 10 iulie

40 de grade afară. Transfer de la aeroport cu un maxi ia-mă nene. Mers pe jos cam 2km într-un oraș ciudat. Bilet cumpărat prin semne. Intrat pe stadion cu bagajul întreg. Stadion old-school și o priveliște superbă către munți. O bere sorbită din două guri. 3 goluri și niște ultrași gălăgioși. Pe scurt, primul meu meci în Georgia.

3. Chindia Târgoviște-FC Argeș 1-1 25 august

În vară la Târgovișe, grupul meu a celebrat 3 ani de activitate și am sărbătorit cu o coregrafie reprezentativă. A fost o deplasare frumoasă de care ne vom aminti ani buni.

4. Cetate Rupea-Steagul Roșu Brașov 0-3 1 septembrie

A fost nevoie de o trezire la 6 dimineața și o călătorie de 4 ore cu trenul pentru a ajunge să fac o poză terenului și cetății din Rupea. A 2-a cea mai frumoasă priveliște avută în România, după cea de la Reșița.

5. CSKA Sofia-Levski Sofia 0-1 29 septembrie

Mi-am făcut cadou de ziua mea un nou derby în Balcani, la un an și o lună după cel de la Belgrad. Coregrafii, pirotehnie și cântat tot meciul. Bulgarii nu au dezamăgit și s-au apropiat cu atmosfera de vecinii sârbi.

6. CS Mioveni-FC Argeș 0-1 10 octombrie

Chiar dacă mulți nu îl consideră un derby, meciul cu Mioveni a devenit unul important în ultimii ani. O victorie la ultima fază naște o bucurie imensă indiferent de adversar, dar când se întâmplă cu un rival, totul este mai dulce.

7. Athletico Floreasca-CS Voluntari 8-3 13 octombrie

O să îmi aduc aminte de acest meci din mai multe puncte de vedere. În primul rând, a fost dimineața când l-am cunoscut pe Marcel, un groundhopper din Osnabruck cu care m-am întâlnit de atunci și probabil o să mă tot întâlnesc în viitor. A fost meciul cu cele mai multe goluri din acest sezon, 11 la număr. Din păcate a fost ultimul meci pe care l-am văzut pe stadionul Atheltico Floreasca, locul unde am o mulțime de amintiri frumoase.

8. România-Serbia 0-0 14 octombrie

Probabil meciul de acasă cu cea mai bună susținere pentru România din 2013 de când am văzut prima partidă. Au avut loc multe evenimente atât în tribune cât și în teren, iar Marcel mi-a spus că nu se aștepta la un așa spectacol.

9. Bologna-Fiorentina 0-0 25 noiembrie

Pe lângă partidele clasice între granzi, Italia are și o mulțime de derby-uri locale. Derby dell’Appennino este unul dintre ele. Nu a fost un meci senzațional, dar stadionul este de o frumusețe unică. Recomand să mergeți acolo și ca simpli turiști, o să iasă câteva poze superbe.

10. Ionikos Nikaias-Ethnikos Pireu 1-1 9 decembrie

Am trăit momente frumoase la Bayern, la Stuttgart și în multe alte locuri, dar nicăieri nu m-am simțit atât de bine primit ca în cartierul Nikaia din Atena. Băieții de aici au fost extrordinari, ne-au oferit cadou tricouri, berea nu ne-a lipsit în niciun moment și chiar ne-au invitat să aprindem pirotehnie alături de ei. Vizitele la Atena vor deveni un obicei pentru fiecare sezon, mai ales că orașul este superb, plin de fotbal și cu prețuri ok.

11. Borussia Dortmund-Hannover 96 5-1 26 ianuarie

Visul de a vedea zidul galben pe viu mi s-a îndeplinit și mie. Doar că a fost o realitate ce avea să se întâmple mai devreme sau mai târziu. Am fost impresionat pentru câteva minute, însă continui să cred că astfel de arene și echipe sunt supraevaluate.

12. Union Berlin-Sandhausen 2-0 9 februarie

Magica echipă din estul Berlinului mi-a oferit 3 ore de relaxare totală. A fost o atmosferă de sărbătoare așa cum este fiecare meci de weekend pentru nemți. Multe salutări lui Eugen, gazda mea de la această partidă!

13. Magdeburg-Holstein Kiel 1-1 10 februarie

Am bifat un nou oraș din partea gri a Germaniei, iar experiența a fost asemănătoare cu cea de la Dresda. Oamenii sunt extrem de atașați de echipa locală, iar forța pe care o pun în cântece se simte la fiecare strigăt.

14. Charlton-Portsmouth 2-1 9 martie

Pentru mine, meciurile din ligile inferioare vor fi mereu mai antrenante decât cele din Premier League. Mi s-a demonstrat asta și la Charlton, unde după ce am plătit 27 de lire pe bilet, am fost determinat să îmi cumpăr și un tricou. Atât de mult mi-a plăcut atmosfera încât am fredonat zile bune “On Saturday we follow/The mighty red and whites”.

15. Dulwich Hamlet-Truro City 3-2 16 martie articol

I-am avut pe cei de la Dulwich pe bucket list de vreo 2 ani atunci când le-am citit pentru prima dată povestea. Șansa a făcut să îi vizitez în martie și am fost plăcut impresionat de ce am găsit acolo.

16. Dacia Unirea Brăila-FC Argeș 0-2 4 mai

Chiar dacă stai ore întregi să găsești combinația perfectă, cele mai frumoase deplasări sunt cele cu trenul. Întreaga experiență de la Brăila a fost frumoasă, o zi însorită, platouri pline și beri reci, plus asistență din partea prietenilor de la Progresul.

17. CS Făurei-Progresul Spartac 2-1 4 mai

Plimbarea în județul Brăila a continuat la Făurei, acolo unde Progresul Spartac a întâlnit echipa lui Bănel. Rezultatul nu a contat, iar deplasarea noastră a fost una reușită din toate punctele de vedere.

18. NK Maribor-Olimpija Ljubljana 0-3 11 mai articol

Dacă nu mergi să vezi România, derby-ul Sloveniei este singura partidă ce merită urmărită în această țară. Maribor este un oraș asemănător cu Brașovul, iar oamenii își iubesc echipa locală. Am scris mai multe despre acest meci în articol.

19. Sturm Graz-Austria Viena 1-3 12 mai

Într-o duminică ploioasă am văzut primul meu meci de fotbal din Austria. Nu am picat foarte bine, pentru că în weekend-ul următor Sturm avea să celebreze 110 de ani de la înființare. Am avut parte de câteva torțe și mesaje, plus fumigene violete din partea oaspeților de la Austria.

20. Croația-România 1-4 18 iunie

Chiar dacă Euro u21 a început pentru mine cu Italia-Spania, primul meci în care am simțit cu adevărat vibe-ul a fost în San Marino. Dimineața începută cu o baie în Adriatică, drumul până în micuțul stat, orele petrecute pe străzile din Serravalle, atmosfera din tribune și victoria tricolorilor au făcut ca ziua să fie perfectă.

21. Anglia-România 2-4 21 iunie

Despre meciul cu Anglia pot scrie 1000 de cuvinte, dar ele nu vor reuși să exprime sentimentele trăite pe stadion și emoțiile de după. A fost ceva incredibil și îmi e greu să îmi imaginez că o să mai am parte de așa ceva prea curând.

22. Franța-România 0-0 24 iunie

O ciuleandră cât pentru o țară întreagă. O bucurie imensă și prima dată în viața mea când am văzut, conștient,  România trecând de grupe la un turneu final. Să sperăm că vom face o regulă din aceste momente.

18 meciuri ale sezonului 2016/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *