3 branduri poloneze pe care le-aş aduce în România

În viaţa de zi cu zi mă folosesc de o mulţime de branduri. Unora, precum Pepsi, le sunt loial şi chiar nu cumpăr altceva, iar pentru altele mai folosesc uneori substituenţi. De când sunt în Polonia, a fost nevoie să schimb anumite produse din simplul fapt că aici nu se găsesc. Ok, încă mai cumpăr biscuiţi de la Belvita, dar cu iaurtul Napolact e mai greu. în acest fel, am dat peste anumite branduri locale ce ar putea avea un impact foarte bun şi în alte ţări.

Polonia este dominată pe parte de sport de două mari enitităţi, 4F pentru echipament şi Oshee pentru băuturi, batoane şi alte nebunii. Dacă primii deja au intrat puternic în România deschizând magazine şi lucrând cu influencerii din domeniu, Oshee este mult mai discret. La un simplu search pe google am dat peste câteva produse în Carrefour online, deci probabil este şi în hypermarket. Pentru o oferta foarte bogata, de la sucuri si apa cu minerale, până la batoane de cereale cu alune, ciocolată sau fructe aceştia nu se poziţionează ca un brand premium precum Gatorade sau Powerade, deci preţurile sunt decente spre mici. Un alt avantaj al lor este că lucrează cu federaţia poloneză de fotbal, Ekstraklasa şi Borussia Dortmund, lucru ce creşte atât notorietatea cât şi încrederea pe care oamenii o au în ei.

Nu ştiu cum se întamplă, dar nu există vizită pe care să o fac la supermarket şi să nu am în coşul de cumpărături cel puţin două napolitane Prince Polo. Chestiile astea nu sunt deloc scumpe, un leu varianta mini si 1,4 cea xxl, dar sunt mega gustoase. Din ce m-am interesat, sunt foarte populare inclusiv în ţări ca Islanda sau Lituania, dar se vând sub alt nume. Licenţa este deţinută de Mondelez, deci chiar ne putem aştepta ca aceştia să introducă produsul şi în România. Aici am găsit în trei variante, clasic, ciocolată cu lapte şi ciocolată cu alune. Ultimele două sunt preferatele mele.

Dacă ajungi în Polonia este obligatoriu să faci un lucru şi anume să bei vodka. Din zecile de sortimente care se găsesc pe piaţă, atât naţionale cât şi internaţionale, unul se distinge extrem de uşor, este vorba de Soplica. Atunci când îi vezi preţul, 20 de lei jumătate de litru, ai spune că este o poşircă ce îţi va da a doua zi o durere de cap precum avea Charile Sheen în Two and a Half Men. Adevărul este undeva la mijloc, deoarece băutura se găseşte în mai multe variante, simplă sau cu diferite arome. Cea simplă este aproape nebăubilă goală, dar dacă alegi aromele de căpşuni, alune, pere sau fructe de pădure, shoturile o să curgă fără să îţi dai seama. Dacă în Polonia preţul este unul de nimic, atunci când vrei să cumperi Soplica într-o ţară străină, o să te loveşti de sume ce depăşesc lejer 10 euro, adică un adaos de peste 100%. Poate că nu are ea cea mai bună calitate, dar este o inovaţie ce ar prinde lejer oriunde în lumea asta!

Weekend ??#friendtime #girls #polishgirl #weekend #dolinabaryczy #poland #haveaniceday #goodmorning #soplica

O postare distribuită de Ka$ka (@katarina_24_05) pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *