5 orașe faine văzute în 2017

Dacă stau să fac o rememorare rapidă, cred că în acest an am vizitat cel puțin 15 orașe noi. Să spunem că pot folosi termenul de vizitat, dacă am luat o masă acolo și am petrecut mai mult de un meci în localitate. Din acest motiv, pe listă intra orașe ca Reșița sau Katowice, însă nu pot include Skierniewice ori Gătaia.

Criteriile pe care le-am ales sunt foarte simple. Nu am mai fost niciodată acolo, am avut ce vedea, m-am distrat și evident am urmărit fotbal și mai pot urmări și la următoarea vizită.

Copenhaga

Capitala Danemarcei a fost incredibilă. Contextul în care am ajuns acolo și modul în care am trăit timp de 3 zile mă fac să îmi doresc să revin cât de curând. Orașul este unul de top când vine vorba de viața de noapte și de obiectivele turistice. În plus, un FC Copenhaga-Brondby e pe wishlist. Un articol destul de amplu găsiți aici.

Belgrad

3 de DA îi dau Serbiei pentru experiența avută în capitala lor. Nu am apucat să fac pe turistul prea mult, însă fiind un oraș accesibil din orice punct de vedere , cred că o să devină o destinație favorită. Dacă plănuiți să ajungeți acolo, să o faceți câtnd e cald. Cluburile de pe malul Savei sunt geniale.

Dusseldorf

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania, iar asta nu o spun doar eu ci și nemții. Promenada Rinului este absolut magică, iar centrul vechi e considerat drept unul dintre cele mai bune din țară când vine vorba de petreceri, la mare bătaie cu Reeperbahn-ul din Hamburg sau faimoasele cluburi din Berlin. În articolul de aici am precizat și că am băut una dintre cele mai bune beri din viața mea. Un motiv în plus de mers acolo.

Torun

Total diferit de celelalte orașe din Polonia, locul în care Nicolaus Copernic s-a născut reprezintă o destinație perfectă dacă vreți să îmbinați istoria cu sportul. Veți vedea o cetate în stil gotic dar și unul dintre cele mai moderne stadioane de speedway din lume. Pe larg în articolul de aici.

Glasgow

Aici nu m-am distrat însă mi-am nenorocit picioarele vizitând. Și în mod cert, nu am văzut tot. Puburi, muzee, catedrala, universitatea sau Necropolis sunt câteva din obiectivele turistice pe care e obligatoriu să le bifezi. Orașul e încărcat de cultură și îți va dezvolta apetitul pentru așa ceva. 2 zile nu sunt suficiente, iar asta o puteți înțelege din articolul de aici.

Spor la călătorit în 2018 și sper să ajungeți măcar în unul din aceste orașe!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *