Aşa arată un derby. Wisla-KS Cracovia

Când vreau să merg la un meci important de aici, cele mai mari emoţii le am atunci când vine vorba de bilete. Pentru că sunt străin, nu pot cumpăra online aşa că primul lucru pe care îl fac când ajung în oraş este să dau o fugă până la stadion.

Sâmbătă am prins în ultima mie, vă puteţi imagina ce fericire şi uşurare m-a cuprins. Auzisem multe poveşti despre această partidă şi eram conştient că o să fie o experienţă de povestit. Cum am mai spus-o, derby-ul dintr-un oraş este ceva special pentru că toată lumea îl simte, iar locuitorii trebuie să aleagă de ce parte sunt. Cracovia este un oraş extrem de turistic, aşa că această atmosferă s-a resimţit doar în cartierele ce aparţineau celor două grupări.

Stadionul Wislei se află cam la 20 de minute de mers pe jos faţă de centru şi este destul de prost făcut pe exterior. Pentru 2 sectoare nu existau decât 2 turnicheţi şi aproape am pierdut startul partidei, chiar dacă am ajuns cu 20 de minute înainte. Meciul a debutat cu o coregrafie şi un show pirotehnic al gazdelor, urmate extrem de rapid de un gol la care evident tribunele au explodat.

 

Jocul a fost unul extrem de slab, cu ocazii doar pe greşelile mari ale adversarilor, dar nici nu am avut mari aşteptări. Până la urmă eu m-am dus să văd altceva şi am avut parte din plin în repriza a 2-a. Mai întâi a apărut coregrafia celor de la Wisla Sharks sub care era scris mesajul “Astăzi, oraşul este condus de oameni cu principii”, iar după câteva momente am avut parte de cel mai mare show pirotehnic pe care l-am văzut în viaţa mea.

Oaspeţii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi au oferit un moment impresionant pentru o peluză aflată în deplasare. Golul egalizator venit în minutul 79 i-a cam potolit pe fanii Wislei, aceştia fiind dezamăgiţi că favoriţii nu au reuşit să îşi învingă rivalii în acest sezon.

Derby-ul Cracoviei, poreclit “The Holy War”, este un meci de văzut. Experienţa este fantastică, iar oraşul merită vizitat, însă o să vă povestesc despre asta într-un alt articol.

Mai multe poze de la meci găsiti AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *