Câteva ore în Mallorca

Știți acel moment când parcă te-ai plimba la nesfârșit pentru a vedea fiecare străduță, dar ar merita și să stai ore bune la o terasă doar ca să simți savoarea locului? Ei bine, cam așa este Mallorca, o insulă faină cu o capitală superbă.

Vasul MSC Fantasia ne-a lăsat în port, iar pentru 10 ore am fost liberi să vizităm tot ce vrem și ce nu vrem. Autobuzul până în centru costa 1,5 euro, iar de acolo aveai o grămadă de oportunități. Primul obiectiv după care am fugit a fost catedrala, văzusem ceva poze cu ea și îmi doream foarte mult să o văd. Imaginea a fost una impresionantă, dar mi-a plăcut mai mult din depărtare decât de aproape.

Mallorca is such a beautiful place! #mallorca #spain #travel #instatravel #mscfantasia #cruise

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Am avut destul timp de stat, iar una din ideile cu care venisem a fost să găsesc o petrecere pe timp de zi. Din păcate, nu Palma de Mallorca este partea plină de viață a insulei, sau cel puțin nu în perioada în care am ajuns eu. Merita totuși să merg pe plajă, dar ce am găsit nu a fost chiar fabulos. În Spania se știe că toate plajele sunt publice, iar acest lucru poate să fie o scuză pentru faptul că nu era deloc îngrijită.

Mi-a plăcut foarte mult că era plin de piețe  ce te duceau cu gândul la Rambla. Este foarte plăcut să te așezi la o terasă pentru a bea o sangria sau un San Miguel și să uiți de toate pentru o oră sau două. Chiar și wi-fi-ul le merge foarte bine pe acolo.

Spaniah trade mark #mallorca #travel #instatravel #spain #cruise #baleares

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Pasionații de shopping au și ei suficiente locuri în care să își cheltuie banii. Sunt străzi întregi , asemănătoare cu cele din Italia, pline de Zara, Pull and Bear dar și firme internaționale. Cu toate acestea, nu am reușit să găsesc numărul dorit pentru adidașii la care visez.

Mallorca nu este de făcut în fugă, merită să stai acolo câteva zile ca să ai suficient timp pentru vizitat, plajă și petreceri. În cazul meu, o să am de văzut și un meci, iar cel mai probabil o să ajung acolo alături de niște prieteni din Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *