Câteva ore în Roma

Prin 2005 am făcut împreună cu familia un road trip prin Italia. Excursia din cizmă a plecat din Veneția și a ajuns până la poalele Vezuviului, mai precis la Napoli. Pe atunci aveam 11 ani neîmpliniți și nu întelegeam eu foarte multe din ce vedeam, dar Roma am reținut-o destul de bine.

Programarea călătoriei în capitala Italiei a venit o dată cu calificarea Milanului în finala cupei. Am stat 2 nopți și m-am asigurat că duminică după meci voi avea câteva ore de plimbat. Planul inițial era să ajung vineri mai devreme, dar din cauza unui examen, plecarea s-a amânat puțin.

Partea proastă a fost că eram destul de obosit. Împreună cu 2 prieteni care au mai rămas am luat-o la pas înspre Colosseum, acolo unde era o aglomerație de nedescris. Nu sunt un mare fan al intratului la obiective turistice, așa cum am menționat și în alte articole, pentru mine, perspectiva de pe o străduță este mai frumoasă decât să privesc din imediata apropiere.

 

Streets with magic #italy #rome #travel #instatravel #street #streetsofmycity #lazio #igersrome

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

 

Principalele obiective turistice se află foarte aproape unul de celălalt. În aproximativ 2 ore poți să vezi Colosseumul, Columna lui Traian, Fontana di Trevi și încă 3-4 chestii ce îți fac cu ochiul. Străduțele din zonă sunt și ele pline de surprize. Poți găsi lucruri foarte faine într-o curte în care încă nu au ajuns japonezii cu tunurile lor.

 

Tourist things #travel #instatravel #rome #italy #lazio

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

 

Cea mai funny chestie pe care am vazut-o a fost la Fontana di Trevi. Acolo o grămadă de pisi fetițe își făceau câte 100 de poze în toate pozițiile. Nu cred că are rost să precizez cam cât de aglomerat era duminica la ora 12. Aici am și un sfat prietenesc, nu vă opriți la bere în zonă, fără 6-8 euro nu scăpați.

 

Keep the change! #rome #italy #travel #instatravel #fontana #lazio

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Din păcate, nu am avut timp să ajung la Vatican, un loc extraordinar dar pe care îl mai văzusem și la precedenta vizită și mi-l aminteam extrem de bine. Cel mai probabil dacă mai aveam 3 ore puteam să dau o fugă și până acolo.

Roma e un oraș foarte mișto și chiar merită să îi acorzi mai mult de câteva ore, dar na, în cazul meu altele sunt prioritățile când mă plimb pe afară. Dacă sunteți din Pitești și doriți să vă planificați un city-break în capitala Italiei, puteți da o fugă până la OK Tour pe strada Frații Golești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *