Ce aplicații nu trebuie să lipsească din telefonul unui traveler

Cu toate că încă mai există o limită vis-a-vis de numărul mb de internet ce pot să fie folosiți într-o țară străină din UE, nu cred că cineva își mai face probleme față de acest cost. Fie că vorbim de poze, direcții, bilete de avion sau restaurante, smarthphone-ul este mereu acolo pentru noi, gata să ne ajute cu orice informație. Evident, unele aplicații sunt mai importante și m-am gândit că merită să fie menționate în acest articol.

Google maps

Probabil cel mai bun prieten al meu atunci când călătoresc, google maps m-a ajutat de nenumărate ori să găsesc stadioane, anumite străduțe sau ora la care pleacă autobuzul spre centrul orașului. Evident, aplicația are lacunele ei iar în anumite țări sau orașe nu are implementată funcția care îți arată transportul în comun. Am pățit asta atât în Cipru cât și în Torun.

Aplicațiile companiilor aeriene

Wizz și Ryan îmi ușurează foarte mult munca atunci când caut o destinație nouă. Uneori când sunt în metrou sau aștept pe cineva, verific din pură curiozitate anumite deal-uri și chiar s-a întâmplat să am succes. Check-in-ul îl fac foarte ușor de pe telefon și nu mai trebuie să printez biletele.

GO Euro

Pentru că orașul unde aterizezi nu este mereu destinația finală și nu este peste tot ca la Bergamo, să aștepte afară 30 de autocare ce te duc la Milano, GO Euro te poate ajuta extrem de mult. Aplicația înregistrează aproape toate autocarele/trenurile/avioanele între orașe cu o mărime decentă. Eu o folosesc în principal pentru prima categorie, însă mi-am găsit trenul dus-întors între Munchen și Stuttgart cu ajutorul ei.

Instagram

Nu contează dacă esti fan sau nu, dacă postezi poze sau clipuri din vacanță, însă instagramul chiar te poate ajuta să descoperi niște locuri unde probabil îți era destul de greu să ajungi, fie că vorbim de obiective turistice, restaurante sau cluburi. Eu așa am dat peste bistro-ul polonez din Berlin și cu ajutorul story-ului de locație am ajuns în cel mai tare club pe care l-am încercat în Polonia.

Cam acestea sunt aplicațiile de care mă folosesc în orice călătorie. Sigur, mai sunt de menționat și altele foarte populare printre care:

TripAdvisor

UBER

Booking.com/Hostelworld/Airbnb/Couchsurfing

Snapseed

sursă foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *