Ce castiga United!

   Trupa lui Van Gaal o duce prost, o duce foarte prost. Are doar două puncte în campionat, a ieșit din Cupa Ligii iar transferurile care au debutat până acum nu au demonstrat nimic. Făcând o comparație cu o altă echipă zici că e CraiOlguta, doar că diavolii nu l-au avut manager pe Jerry Gane.

   Articolul nu este despre performanțele din teren ale lui United, ci despre performanțele din buget. Ok, au plătit o sumă exorbitantă pe Di Maria iar împrumutul lui Falcao pare cam exagerat, cel puțin salariul. Cu toate acestea, hai să ne gândim cine mai vindea tricouri din echipa lui United. Rooney? Cred că orice fan al diavolilor are deja un tricou cu el. Van Persie cu siguranță, dar mai ai nevoie de oameni. Mata, Valencia, Young? Înafară de spaniol nu prea, dar și el cam slăbuț. Cu siguranță Kagawa, dar cum el a plecat nu au mai rămas prea mulți.

   Angel Di Maria. Numărul 7, vice-campion Mondial, câștigător de Champions League, transfer senzațional. Dacă nici cu asta nu impresionezi plusezi pe ultima sută de metri. Falcao, are numărul 9, este unul dintre cei mai buni atacanți din lume. Oare de ce mai au nevoie chinezii și japonezii că să achiziționeze un tricou de 90 de euro cu Manchester United. Vă spun eu, de nimic.

   Cu acești 2 jucători United a dat lovitura din punct de vedere al marketingului. Ji Nim-Khun voia de ani de zile un tricou dar nu avea cu cine să își cumpere. Cu Shrek? Cu Nani sau Anderson? Deci băieți ascultați sfatul meu și începeți să faceți niște tricouri contrafăcute cu United, nu îi lăsați doar pe diavoli să se îmbogățească!

3 thoughts on “Ce castiga United!

  1. Nope, they didn’t. Singura influenţă majoră în marketingul unei echipe de fotbal a fost transferul lui Beckham la Real Madrid. Altfel, asta cu jucătorii care vînd milioane de tricouri originale este o prostie inventată de Florentino Perez şi la care au pus botul toţi cei care nu se pricep la football finance (adică 99,99% dintre fanii de fotbal).

    1. Ce zici tu este foarte adevarat. Dar nu imi poti spune ca echipele nu castiga din tricouri si materiale promotionale. Din asa ceva aproape ca te poti autofinanta, vezi modelul Timisoara. United nu castiga doar la tricouri prin venirile lui Falcao si Di Maria, asta e doar un mic exemplu.

      1. Nu se pot autofinanta. Nu cluburile mari. Numarul maxim de tricouri oficiale vandute este de 1.5 milioane pe an. Chiar si asa, there is a catch: clubul oricum nu vede mai nimic din banii astia (undeva pana in maxim 15% din pret), ci sumele ajung la sponsorii care platesc kit-urile. Adidas si Nike iti impun inclusiv marketingul.
        Un caz mai special e la Liverpool, unde dealul cu Warrior le permite celor de la LFC sa controleze parti importante din marketing si merchandising.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *