Ce mâncăm pe stadioane? Marea Britanie

Nu de puține ori am plecat spre un meci cu burta goală și cu gândul la ce o să găsesc acolo. Sunt țări precum România în care trebuie să te mulțumești cu un hot-dog ca la Ikea, dar și locuri în care te simți ca la un street food festival.

Când vorbim despre Marea Britanie, opțiunile sunt extrem de diverse. Sunt oameni ce oferă note stadioanelor pe care merg în funcție de diversitatea și gustul mâncării găsite, dar și în funcție de numărul locurilor unde se vinde. Ca și produse clasice, sunt de menționat hamburgerii și hot-dogii cu diferite minuni precum ceapă călită respectiv caramelizată sau salată de varză. Britanicii nu se omoară cu ele, fiind mai mult comercializate pentru turiștii care uneori sunt păcăliți și trec peste adevăratul dish de stadion, plăcinta cu carne.


Am avut nevoie de 4 meciuri că să ajung să gust această minunăție. Wikipedia spune că există 35 de tipuri de pies, dar în general, patru din ele sunt populare la meciurile de fotbal. Chicken Pie, Curry Pie, Mince Pie și Steak Pie se găsesc pe mai toate arenele, fie că vorbim de Emirates, fie că vorbim de Kingsmeadow. Nu e foarte greu să vă imaginați cum arată și ce are înauntru. Chestia e că sunt delicioase și eu chiar m-am întors din Scoția cu câteva. Una singură nu ține loc de masă, dar este o poftă pe care orice turist trebuie să și-o satisfacă. Că tot am zis de scoțieni, ei sunt ceva mai diferiți față de englezi și s-au gândit să pună și niște scotch în compoziție și așa a luat naștere previzibila Scotch Pie. A se reține că în general plăcintele ăstea merg foarte bine cu sosul brown. Eu am luat la cunoștință și a fost adevărat.

O ultimă variantă pentru cei care ajung prin Premier League sau mai jos este pastry. Asemănătoare cu plăcinta deja menționată, aceasta diferă puțin atât prin formă cât și prin compoziție. Poți descoperi variante cu brânză și fructe, dar desigur englezii nu se deranjează din a adăuga carne.

Un lucru este cert, atunci când ajungi în insulă și mergi să vezi un meci, e chiar recomandat să nu mănânci prea mult înainte. Nu te speria de cozi, sunt o parte a experienței și vei surprinde acolo bucuria oamenilor de a vedea fotbal sâmbătă la 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *