Ce ne așteaptă la FC Argeș în sezonul 2022/2023

Ca în fiecare an, începutul unui sezon este momentul în care toate echipele pleacă de la 0, toți sunt îndreptățiți să tindă către obiective cât mai înalte, iar speranța trebuie să se găsească în mintea fiecărui susținător al unei echipe, fie ea nou promovată, campioană, scăpată de la retrogradare sau cu 3 goluri în ultimele 12 meciuri oficiale.

FC Argeș se încadrează în ultima categorie, fiind probabil studiu de caz în țările ce ar dori să implementeze play-offul românesc. Pentru sezonul care stă să înceapă optimismul meu este ceva mai rezervat, iar motivul principal este performanța remarcabilă până într-un punct pe care am realizat-o în primăvară.

Lotul de jucători

Așa cum stie toată lumea, au plecat o duzină de jucători. Multe nu sunt de regretat, dintre cei care au avut prezențe constante poate doar Joao Miguel, Ahmed Said, Denis Dumitrașcu și Diogo Viana erau utili cel puțin încă un sezon. Din pacate primul nu a primit susținere din partea clubului în momentele în care a clacat fiind oricum atașat prea mult de Portugalia, Said a avut evoluții fluctuante și a scăpat de accidentări atunci când echipa era la turație 0, iar ultimii doi nu au beneficiat de un sistem care să îi ajute, portughezul având oricum o vârstă și alte proirități în viață după ce prietena sa a născut. Ar mai fi de menționat aici și Cristi Dumitru pe care l-am avut în echipă un an și jumătate. Evoluțiile lui nu au fost extraordinare sezonul trecut, însă dacă a plecat liber de la FCSB la Mioveni, putea să fie o adiție ok și la noi ținând cont de regula u21.

Dintre jucătorii puțin cunoscuți ce au sosit, l-aș remarca doar pe Mike Cestor. Pare o adiție foarte bună în zona de fundași centrali, iar alături de Turda care este o certitudine pot crea un cuplu solid. Asta depinde desigur și de perioada pe care o va mai petrece Turda la FC Argeș. Restul jucătorilor români sau cu trecut în liga 1 nu sunt tocmai top performeri, au avut rezultate oscilante în carieră și nu se pot lăuda cu trofee sau reușite europene. Marius Constantin, singura excepție, are totuși 37 de ani și poate să fie încadrat în oricare dintre categorii.

Dintre jucătorii străini ce au venit sper să se remarce măcar 2 sau 3. Filiera franceză pare puțin mai de încredere decât cea portugheză, având în vedere că istoria recentă ne arată zeci de necunoscuți ce au atins performanța de top într-un timp foarte scurt venind din ligile inferioare ale Franței.

Am rămas cu suficienți titulari din sezonul sau sezoanele trecute, iar ei vor avea misiunea să asigure continuitatea în primele meciuri. Nu avem un program foarte dificil și mă aștept ca Tofan, Șerban sau Ișfan să fie decisivi, așa cum au fost și în trecut în anumite momente.

Clubul și comunicarea

Și la nivelul organizării s-au întâmplat lucruri. Avem director executiv, director comercial (la momentul publicării acestui articol nu a apărut o comunicare oficială privind plecarea lui), poziții care nu au existat în trecut, sau cel puțin nu au fost ocupate de oameni vocali ori capabili de a face lucruri care să se vadă. Sunt tare curios să văd organigrama completă a clubului. Din punctul meu de vedere dacă nu există oameni suficienți și pricepuți pentru a executa anumite task-uri, doar ne amăgim că lucrurile se vor schimba vizibil în bine. Cel mai probabil vor rămâne pe loc și vor apărea mici activități o dată la câteva luni.

În ceea ce privește comunicarea, suntem încă departe de standardul anilor 2020. Pentru social media avem grafică foarte bună, însă asta te diferenția prin 2015. Încă vedem postări kilometrice, texte greoaie și pline de informații inutile sau abordări deloc personale care să atragă simpatia. Cu siguranță aici se poate rezolva problema aducând oameni ce știu să compună texte pentru rețelele sociale, nu pentru articole de presă. S-a putut face asta pentru grafică, sunt convins că se poate face și pentru text.

Site-ul nu este nici el unul la cel mai bun nivel, arată bine vizual însă nu este construit ca pentru un curios ce vrea să vină prima dată la un meci al Argeșului. Informațiile pentru bilete nu sunt accesibile la prima vedere, nu există o secțiune dedicată zilei de meci, iar produsele din shop-ul online sunt prezentate cu poze extrem de slab calitative. Avem un tricou nou care arată foarte bine și cred că era momentul să îl scoatem în față pe cât de mult posibil.

Stadionul

Așa cum se aude deja, vom avea stadion nou. Nu există dată de început a lucrărilor, însă pentru acest aspect putem doar spera că o să se întâmple ceva. Nu trebuie să ne facem probleme unde jucăm, trebuie doar să se demareze proiectul mai repede, ieri dacă se poate. O singură mențiune aș avea, poate este utilă construcția integrală a unei tribune care să fie dată spre utilizare mai repede. Am văzut acest model la LKS Lodz, Pogon Szczecin sau Wisla Plock în Polonia, deci se poate.

Suporterii

Prețul abonamentelor a crescut destul de mult și nejustificat. Pentru condițiile oferite cel mai ieftin bilet nu ar trebui să fie mai mult de 10 lei, hai 20 în meciurile cu adversari mai ok. Diferența de 70 de lei pentru reînoirea abonamentului nu are pic de acoperire, mai ales că acesta nu oferă niciun avantaj nou palpabil. Campania de vânzare a fost inexistentă și nu e o surpriză că probabil s-au vândut mai puțin decât anul trecut, adică sub 500.

Din ce am înțeles, oamenii s-au plâns și de prețurile produselor de pe stadion, aici nu înțeleg de ce. Apa costă 2 lei iar celelalte produse 5 lei. Cred că sunt cele mai mici prețuri din liga 1, tot atât am dat pe un suc la meciul celor de la Roberto Ziduri la barajul de promovare în liga a 3-a.

Ca și în sezoanele trecute, cu siguranță o să existe grupuri de nemulțumiți care își varsă frustrările atât online cât și pe stadion. Tind să cred că ultimele 3 sezoane ne-au demonstrat că suntem o echipă care nu cedează atunci când are un obiectiv clar. Am promovat la ultima fază după meciuri de care pe care, am reușit să rămânem în prima ligă atunci când nu mai aveam aproape nicio șansă și am atins play-off-ul în ultima etapă după ce am întors scorul într-o repriză. Ca să ating și un punct sensibil, în cele 3 performanțe doi oameni extrem de criticați au fost în poziții decisive, antrenorul/jucătorul Andrei Prepeliță și căpitanul Ionuț Șerban. I-aș ruga pe cei care vorbesc de rău să se gândească mereu la acele momente. Da, nu este ok ca după îndeplinirea obiectivului să facem doar act de prezență, este un aspect la care trebuie să lucrăm, însă cred că asta se poate regla prin niște contracte făcute mult mai bine. Poate s-a întâmplat asta în această vară.

Concluzii

Personal nu știu dacă o să atingem play-offul. Este un lucru dificil și depindem mult de celelalte echipe. Pe lângă CFR, FCSB și CSU, o văd sigur acolo pe Sepsi. Pentru celelalte 2 locuri sunt încă 5 echipe care să se bată, Rapid, Farul, FC Argeș, UTA și Voluntari. Poate și FCU, depinde de transferurile pe care le vor mai face. Botoșani a pierdut alți 3 titulari în această vară și nu o mai simt ca pe o echipă solidă așa cum a fost sezoanele trecute.

În 2022/2023 m-aș mulțumi cu câteva rezultate istorice, victorii cu FCSB sau CFR, locul 1-2 în play-out, confirmarea a 3 jucători străini foarte buni, promovarea unor tineri care să aibă impact și un parcurs cât mai bun în cupă. Cred că este mai important să începem o construcție pe termen lung decât să ne amăgim cu un nou play-off care să nu ne aducă emoțiile necesare într-un final de campionat.

Îndemnul meu este să veniți la stadion și să vă bucurați de fiecare meci. Să vă vedeți cu prietenii, să sărbătoriți victoriile, să gândiți egalurile și să sperați la mai bine în cazul înfrângerilor. Așa cum am scris și mai sus, ultimele 3 sezoane ne-au arătat că luptăm până la capăt atunci când avem un obiectiv real. Asta este fix ce îmi doresc de la echipa mea!

Forza Viola!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *