Ciocănar pentru o zi

Poate ați văzut la mine pe facebook că am reușit să mai bifez un stadion, numărul lor ajungând astfel la 33. Pe lângă un nou stadion am realizat și o nouă experiență, am văzut un meci internațional în calitate de away fan, mai precis la meciul dintre Astra Giurgiu și West Ham United am cântat Forever blowing bubbles alături de englezi chiar în sectorul rezervat lor.

Un prieten de pe facebook este fan WHU, a văzut câteva meciuri prin Anglia și știam că o să fie mai mult ca sigur la Giurgiu să îi susțină pe ciocănari. Am luat legătura cu el după tragere și în câteva zile m-a anunțat că a reușit să îmi facă rost de un bilet, lucru pentru care îi mulțumesc și aici. Am fost cred vreo 7 români minim în sector, înafară de mine toți erau fani ai englezilor.

West Ham fans warming up for tonight game against Astra Giurgiu #RomanianGroundhopper

Posted by Romanian Groundhopper on 6 August 2015

 

Aventura a început pe la ora 3 la un pub de lângă Piața Victoriei. Nu ne-am întâlnit cu prea mulți britanici deoarece majoritatea erau în Centrul Vechi. După ce am schimbat câteva vorbe, băieții și-au intrat în element și au dat drumul la muzică, nu înainte de a lua Jagger train-ul de câteva ori. Pe la 5 și ceva am plecat spre Giurgiu, destul de cald pe drum, însă prietenii noștri s-au asigurat că avem hidratarea corespunzătoare.

Blowing bubbles with West Ham fans. Giurgiu in 3 hours

Posted by Romanian Groundhopper on 6 August 2015

 

Ajunși pe malul Dunării am fost escortați de poliție către o terasă pe marginea unui lac acolo unde se adunaseră toți cei prezenți în deplasare. Mai era cam o oră până la meci așa că am avut timp să discut cu mai mulți suporteri străini. Toți erau impresionați de mâncare, prețuri mici și femei. Cât timp o să avem aceste 3 elemente, cu siguranță turismul nostru nu o să moară.

În timpul jocului ciocănarii nu au fost prea impresionanți, nici în tribună nici în teren. Doar 3-4 cântece pe care le-am auzit de vreo 3 ori pe repriză. Majoritatea nu au fost supărați la final, așteptau mai mult înfruntarea cu Arsenal pe care au și câștigat-o.

Pentru mine a fost o experiență nouă și sper să se mai repete. Îmi doresc tare mult să stau în tribună alături de suporteri germani, dacă FCSB sau Astra ajung în grupe, poate îi nimeresc pe Borussia sau pe Schalke.

One thought on “Ciocănar pentru o zi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *