Ciocănarii au rămas datori pentru a 2-a oară

Dacă e joi este Europa League, iar dacă Astra joacă în Europa League, sunt şanse destul de bune să o facă împotriva celor de la West Ham United, echipa mea preferată din Anglia. Pentru al 2-lea an la rând, londonezii au venit pe malul Dunării, dar de data aceasta au făcut-o cu un lot mult mai puternic.

Dacă la meciul din 2015 am avut ocazia de a sta în sectorul rezervat oaspeţilor, la această partidă am putut asculta indicaţiile date de Darren Randolph chiar din spatele porţii apărate de el. Atmosfera din jurul meciului a fost mult mai liniştită faţă de cea de la Steaua-City, motiv pentru care şi experienţa de a avea o acreditare de presă a fost una specială.

Chiar dacă sunt fotbalişti plătiţi cu zeci de mii de lire pe săptămână, jucătorii celor de la West Ham nu au refuzat nicio poza şi niciun autograf. Eu am avut inspiraţia de a-i solicita înainte de meci cât timp era lumină afară şi astfel cred ca sunt printre puţinii români ce au o amintire cu căpitanul Mark Noble, jucător născut şi crescut pe defunctul Upton Park.

Meciul nu a fost unul extraordinar, englezii au folosit doar vreo 3 titulari, iar acest lucru s-a văzut. Mijlocaşii de bandă, Tore şi Antonio, au încercat mult prea mult de capul lor, pierzând mingi uşoare după driblinguri nereuşite. Mi-a plăcut fundaşul central de 17 ani, Reece Oxford, un jucător cu real potenţial în a deveni peste 4-5 ani un obişnuit al serilor de Champions League, sper eu chiar la West Ham.

Astra a încercat să atace însă tactica aleasă nu mi s-a părut una potrivită. Multe mingi pe jos în faţa unor apărători obişnuiţi să măture tot în faţa careului, iar după intrarea lui Collins acestea au devenit şi mai inutile. Mă bucur pentru Alibec că a marcat imediat după revenire, naţionala noastră are nevoie de cât mai mulţi jucători în formă şi sper ca el să ne ajute în campania de calificare pentru Mondial.

Una peste alta mă aşteptam mai la mai multe din partea oaspeţilor pentru că jucătorii chiar au calitate individuală. Oarecum s-a văzut lipsa meciurilor cu adversari reali şi probabil îşi vor găsi turaţia normală undeva la mijlocul lui septembrie. Spre norocul meu am coborât de la conferinţa de presă alături de Slaven Bilic, iar acesta mi-a spus că Dimitri Payet e puţin accidentat după meciul de luni cu Chelsea, asta aşa ca inside news.

Le mulţumesc celor de la Astra pentru oportunitatea oferită şi sper că mă voi revedea cu gazonul din Giurgiu şi anul viitor în Europa. Cu West Ham o să mă revăd cel mai probabil la un meci pe stadionul Olimpic din Londra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *