Cum se formează o comunitate-AC Milan România

Prin ianuarie 2014, mai mulţi prieteni fani Liverpool m-au luat cu ei în Half Time Pub să văd un meci al cormoranilor. Am avut norocul să prind un 5-3 cu Stoke, iar atmosfera a fost una de stadion. Erau peste 20-25 de oameni ce cântau şi se simţeau bine, iar în acel moment mi-am spus “Pot să fac şi eu asta la Milan”.

Mi-a luat ceva până am descoperit oameni, am plecat de la ideea să fim minim 3. Pare simplu să găseşti încă două persoane ce sunt fani Milan în Bucureşti, dar intervin detalii legate de programul fiecăruia, televizarea meciurilor şi multe altele. Până la urmă, pe 7 aprilie într-o luni seară ne-am străns 3 băieţi şi am văzut o victorie contra celor de la Genoa.

First Ac Milan meeting #acmilan#genoa#forza#milan

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Din păcate, după acel episod am mai reuşit o singură ieşire şi spre ruşinea noastră am capotat. Pe la începutul lui 2015 cred, a apărut Ionuţ cu întrebarea “Nu vedem şi noi un meci?” şi destul de rapid s-au strâns 6-7 băieţi. De atunci şi până acum nu cred că a fost vreo partidă la care să nu fie oameni, dar probabil acest lucru se va întâmpla duminică contra celor de la Inter.

Ei bine, cam 15 români o să fie pe San Siro să susţină Milanul în derby-ul oraşului, 10 fiind din Bucureşti. Există însă şi antecedente, brigada din capitală fiind prezentă atât la partidele cu Napoli de acasă, cât şi la deplasare de la Torino contra lui Juventus.

Începând cu decembrie 2015, AC Milan are şi un fan club oficial în România. Acesta numără peste 50 de membrii, iar cel mai tânăr are undeva la 3 ani. A devenit una din plăcerile mele să petrec 2 ore în weekend alături de alţi oameni ce împărtăşesc pasiunea mea pentru Milan. Chiar dacă nu avem performanţe, eu zic că e mai plăcut să te bucuri la orice gol marcat şi să nu pleci ca învingător în fiecare partidă.

PS. Într-o proporţie foarte mare, în Aprilie îmi voi îndeplini dorinţa pe care o am de la 8 ani şi voi vedea un meci pe San Siro!

sursa foto

One thought on “Cum se formează o comunitate-AC Milan România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *