Copenhaga, o energică capitală scandinavă

Am așteptat ceva timp prima vizită într-o țară aflată în totalitate în nordul Europei. Dacă în 2016 vizitasem Hamburgul, la un an distanță am ajuns la o aruncătură de băț de acel oraș, în Copenhaga. Am prins o vreme bună și m-am putut bucura în voie de 3 zile pline, având și un ghid local de excepție.

Primul impact cu capitala Danemarcei a fost destul de dur, 35 de euro transportul în comun pentru 72 de ore. Pare mult dacă mă gândesc că atât dădeam în Lodz pe 3 luni, dar dacă compari și cu alte orașe importante îți dai seama că se poate și mai rău.

Evident, toți oamenii cunosc principala atracție din Copenhaga, mica sirenă. Am auzit nenumărate glume despre ea și foarte multe voci ce se plângeau că este un obiectiv turistic overrated. Sunt de părere că cei care ajung la ea ar trebui să se bucure că au avut această ocazie și să lase la o parte așteptările prea mari. Până la urmă este o statuie ce nu face nimic, însă dacă ai norocul meu să o prinzi într-o zi cu soare, măcar îți iese o poză faină de instagram.

Hello little cute thing #denmark #copenhagen #travel #instatravel #igerscopenhagen #ig_copenhagen

O postare distribuită de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

Plimbarea din centru a început în superbul Nyhavn, acolo unde prietenii mei aveau și cazarea. Zona este plină de baruri și turiști, iar atmosfera merită câteva zeci de minute petrecute pe marginea canalului. Priveliștea este una comună dacă e să comparăm cu alte orașe similare, dar suflul local se păstrează.

Snapseed

Ca în fiecare oraș pe care îl vizitez, încerc să ajung și într-un parc. Aici am mers prin grădina botanică, o zonă extrem de verde, plină cu clădiri interesante. Ne-am învârtit ceva vreme pe aici cu câte o bere în mână, iar pe drumul de întoarcere către Nyhavn am rămas să vedem schimbarea gărzii din piața Amelienborg.

Snapseed

Snapseed

Două dintre cele mai faimoase străzi din Copenhaga sunt imensul bulevard Hans Christian Andersen, de-a lungul căruia se găsesc grădinile și parcul de distracții Tivoli, dar și Strøget, raiul pe pământ pentru orice pasionat de shopping.

Snapseed

În cele 3 nopți petrecute acolo am reușit să experimentez și viața dintr-un club, iar pe surprinderea mea distracția nu a fost atât de costisitoare. Așa cum am menționat și mai devreme, ghidul meu a fost top și m-a dus într-un loc perfect pentru studenți. Cu echivalentul în coroane a 50 de lei am beneficiat de garderobă și free bar timp de o oră, suficient pentru o seară reușită. Ideal este să cauți oferte pentru studenți, iar dacă folosești anumite vouchere poți reduce costurile și mai mult. Dacă ești străin cu siguranță te vei simți bine într-un asemenea loc, pentru că e plin de oameni ca și tine.

Copenhaga a fost o super experiență și încă mai am de văzut multe. Seamănă extrem de mult cu Amsterdamul, iar riscul de a fi lovit de o bicicletă se află la tot pasul. Următoarea vizită o voi face pentru a urmări derby-ul dintre Brondby și FC Kopenhagen, un meci ce am auzit și am văzut că promite multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *