De ce nu avem nevoie de aceasta Liga 1

Poate titlul este puțin cam dur, însă reflectă adevărul. Am avut abonament la UPC, dar nu urmăream aproape niciun meci. În acest sezon am văzut 6 partide din liga 1 pe stadion, și cred că doar 2 întregi la TV, Steaua-Dinamo și Botoșani-Steaua.

Actuala primă ligă este o simbioză între fotbal jucat prost, frică de retrogradare și bani din drepturi TV. Pentru că vrei banii din drepturi, joci pragmatic(prost) ca să nu retrogradezi.

Foarte probabil, din retur se închide robinetul și echipele nu o să mai aibă din ce să trăiască. Cele mai rapide soluții pentru a obține bani sunt omul și vânzarea de jucători, dar cum în România doar Steaua, Viitorul și poate Dinamo fac acest lucru în mod constant, nu ne rămâne decât una.

“Omul” este acel personaj pe cale de dispariție. Îl întâlnești tot mai rar pe stadioane, e îmbrăcat normal, își cumpără bilet la tribuna I sau a ÎI a, iar în jurul gâtului are un fular al echipei favorite. El este dispus să cumpere bilete la toate meciurile, este dispus să își cumpere calendare sau pixuri, dar în schimb vrea să vadă un spectacol, vrea să vadă ceva frumos. Normal că are valoare și victoria zgârcită cu 1-0, dar parcă e mai frumos un 3-3.

Pentru a se revitaliza, cluburile din Liga 1 trebuie să lucreze mult la imagine. Nu sunt eu expert, dar cu siguranță pot ajuta să se facă mai mult decât nimicul care se găsește la majoritatea, exceptând aici Viitorul, Petrolul și poate Dinamo.

În toamna aceasta noi nu am avut nevoie de Liga 1. S-a văzut foarte clar că schimbarea postului care transmite campionatul nu a avut o influență foarte mare asupra abonaților. Dacă în ultimele sezoane am avut parte de mai mulți suporteri la TV decât pe stadion, în retur aștept o migrație in sens invers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *