De ce pleacă lumea din baruri fără să plătească

Recent în Piteşti, oraşul de unde sunt eu, au avut loc doua episoade în care clienţii au plecat fără să îşi achite consumaţia. Normal că paginile de facebook ale respectivelor locaţii au reacţionat si i-au pus pe interneţi. Lumea a dat share, s-au făcut câteva glume şi situaţia probabil s-a rezolvat. Am verificat puţin mai devreme şi pozele au dispărut de pe respectivele conturi. Mai bine, facem exerciţiu de imaginaţie.

De ce ai pleca fără să plăteşti? Puţin probabil să nu îţi permiţi să achiţi nota, deci motivul trebuie să fie altul.

Varianta A Nu ai smartphone ca să dai check-in

I se poate întâmpla oricui. Să zicem că în dimineaţa zilei respective ţi s-a stricat iPhone-ul fiindcă ai dat prea multe invitaţii la Candy Crush, iar Dumnezeu s-a gândit să te pedepsească. Singurul telefon pe care îl mai ai în casă este un Nokia 1100 cumpărat în 2009 când credeai că faci afaceri cu el, deci nema internet. Cum să îţi dai check-in? Pleci fără să plăteşti şi aşa lumea o să vadă că ai fost acolo.

Varianta B Nu există publicitate negativă

Se zice că publicitate este publicitate şi nu îi poţi alătura termenii de pozitiv sau negativ. Treaba e interpretabilă, iar eu nu sunt foarte decis. Se prea poate ca cei care pleacă pe naşpa să aibă o idee bine conturată despre acest lucru, iar apariţiile de genu să le treacă în monitorizarea lunară cu tone of voice pozitiv.

Varianta C Dacă faci lucruri ilegale esti badass şi agăţi mai uşor

Nu o spun eu, o spune Mircea Bravo

 

sursa foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *