De ce reactionează liceenii la articolele despre educaţie

Nu am terminat liceul cu mult timp în urmă, mai precis în 2013. Pe toată perioada lui am oscilat mult în a-mi alege o facultate exact pe gustul meu. într-un final mi-am dat seama că așa ceva nu există și am optat pentru una ce mă poate duce în ambele direcții posibile, să lucrez pentru cineva sau să merg pe cont propriu.

Am păstrat destule legături cu liceul pe care l-am urmat și știu că o parte din elevi întâmpină probleme asemănătoare cu cele pe care le-am avut și eu. Pentru că am rămas în grupul de facebook, de fiecare data când găsesc un articol motivațional despre educație îi dau un share acolo, iar reacția este una foarte bună.

Ultimele două au fost acestea:

http://arielu.ro/de-ce-sa-nu-pleci-din-romania.html

http://crististefan.com/zece/

Ce concluzie trag eu? Elevii au nevoie să conştientizeze înainte de a-şi alege facultatea ce îi aşteaptă după ce o termină. Cineva trebuie să le spună ca nu toţi cei care iau dimineaţa metroul până în Pipera sunt fericiţi şi că badge-ul de multinaţională pe care îl portă la serviciu poate să fie mult mai incomod decât pare. Nu dau sfaturi, doar ma uit în jur şi vorbesc din ce am învăţat de la oameni mult mai bine învăţaţi decât mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *