Derby-ul Sileziei Inferioare, Slask-Zaglebie

Când am ajuns în Polonia mi-am făcut o listă cu meciurile pe care nu trebuie să le ratez. Iniţial, partida dintre Slask Wroclaw şi Zaglebie Lubin nu se afla pe ea, dar Andrei Ciolacu, fost jucător la prima din ele, mi-a spus că nu voi regreta experienţa.

Am început ziua mareului meci alături de un prieten român stabilit în Wroclaw ce joacă în ligile inferioare din jurul oraşului. Sistemul lor este destul de ciudat aşa că nu am înţeles dacă era vorba de liga a 6-a sau a 7-a. Partida s-a terminat 6-1, golul de 2-1 fiind marcat de Adi. Nivelul asemănător cu cel de liga a 5-a de la noi, iar terenul nu foarte impresionat. Chiar şi aşa, am reuşit să fac o poză care îmi place tare mult.

Stadionul celor de la Slask a fost construit pentru Euro 2012 şi arată formidabil atât în interior cât şi afară. Partea proastă e că se află undeva la marginea oraşului, iar ca să găsesc un magazin am mers cam 10 minute. Ghinionul m-a lovit puţin şi nu am putut avea parte de ambele galerii pe stadion. La ultima confruntare, cei de la Lubin au făcut cam mult scandal şi au fost interzişi pentru acest meci, motiv pentru care şi ultraşii verzilor au protestat.

Nivelul meciului a fost unul destul de ridicat, mi s-a părut chiar peste Legia-Lech. Am putut să îi urmăresc pe foştii jucători din Liga 1, Celeban şi Bilinski, primul fiind căpitan, iar atacantul având câteva ocazii bune pe care le-a creat în mare parte singur.

Nu ştiu cum se face, dar la toate cele 3 meciuri unde am filmat vloguri, gazdele au reuşit să înscrie în ultimele minute. Aici totul a fost şi mai fain, Zaglebie a deschis scorul în minutul 6, iar Slask a alergat după egalare până în minutul 75. Explozia fanilor a fost una impresionantă şi păreau că se mulţumesc cu acest rezultat. Surpriza a venit în minutul 90 când la o ieşire greşită a portarului, jumătate de peluză a rămas la bustul gol celebrând golul.

Mi-a părut tare rău că nu am putut rămâne să filmez bucuria jucătorilor şi a suporterilor, dar era puţin probabil că trenul o să aştepte după mine. Din păcate nu am văzut pyro, doar câteva bombe şi strobo, dar aşa cum am zis şi mai devreme, a fost o formă de protest. Cred că o să repet meciul, însă pe stadionul celor de la Zaglebie. Tare curios sunt să văd ce pot şi ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *