Dezamăgirea din finală

A fost un sezon extrem de contrastant pentru AC Milan. De la victoria cu 3-0 în fața lui Inter și calificarea în finala Cupei până la 0-0 cu Carpi și 1-2 cu retrogradata Hellas nu au fost decât câțiva pași foarte mici.

Am ales să fac deplasarea la Roma pentru finala Cupei cu Juventus din două motive: dacă nu mergeam îmi părea foarte rău și naiba mai știe când o să prindă Milanul o nouă finală, indiferent de competiție. Așteptările tindeau spre 0, speram să nu luăm multe, dar m-am gândit de câteva ori că e un singur meci și poate o bagă Balotelli cu mâna din offside prin minutul 93.

Echipa de start arăta rău, vreo 2 jucători care au prins 7-8 meciuri tot sezonul și încă 2-3 care au fost destul de slabi din prima până în ultima etapă. Au băgat și juventinii câțiva de pe bancă, dar la ei rezervele arată ca titularii.

Am avut coregrafie, am avut spirit de sacrificiu, am avut chiar și ocazii, dar parcă nu meritam să înscriem. Egalul dupa 90 de minute a fost unul corect. În prelungiri am jucat mult mai bine, iar finaliștii de la MANCHESTER din 2003 au înscris contrar jocului după o fază ce putea să fie evitată cu prețul unui cartonaș roșu.

În ultimele 5 minute timpul s-a oprit de două ori. Prima dată după o fază în care Honda a cerut penalty, iar a 2-a la un șut ce a prins din păcate puțin cam mult efect. Mi-a părut rău de rezultat fiindcă măcar la penalty-uri meritam să ajungem cu toate că probabil înfrângerea acolo era și mai dură.

 

 

La anul joacă Sassuolo în Europa League, ceva gen Gaz Metan Mediaș pe la noi. Despre Milan? Mai am de mers la un singur meci al lor, cel cu Inter, dar dacă mai apare vreun joc cu trofeul pe masă și nu în TIM Cup trebuie să îl bifez, poate o să am mai mult noroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *