Diferența reală dintre baschet și fotbal

Ieri Asesoft Ploiești s-a calificat în ultimele 32 de echipe din Eurocup după ce a învins în deplasare pe Hapoel Ierusalim cu scorul de 112-110, după 2 reprize de prelungiri.    Eurocup este un fel de Europa League, iar noi la baschet suntem un fel de finlandezi la fotbal, mai scoatem un jucător, ne mai calificăm din când în când prin Europa.

Conform celor de la Baschet la Digisport, la meciul ploiestenilor s-au uitat cam 40.000 de oameni, în timp ce la cele 3 partide transmise din UEFA Champions League s-au adunat 400.000. Diferența pare foarte mare dar nu e chiar așa.

În primul rând fotbalul este mult mai popular, se transmite la TV de ani buni și până la urmă toți știu să îl joace. Un alt factor important este reprezentat și de grandoarea meciurilor, Roma-City era partidă de calificare, iar Barca-PSG un duel senzațional.

40.000 este un număr mare, poate prea mare având în vedere că Asesoft nu umple sala la meciurile de acasă. Poate în următoarea fază pică cu niște nume adevărate ale baschetului european și o să le dăm și noi mai multă atenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *