Doar Dynamo Dresden

Dy-dy-dy-dy-dy-dy na-na-na-na-na-na mo-mo-mo-mo-mo-mo Forza Dynamo. În urmă cu ceva ani când am început să urmăresc Ultras World, Revista Ultra sau Ultras Tifo, am remarcat o echipă cu nume est european ce face spectacol în ligile inferioare din Germania sau în cupă. Dacă sunteți măcar puțin familiarizați cu paginile respective vă dați ușor seama că nu echipa făcea spectacol, ci ultrașii lor, faimosul K-Block.

Dresda se află la 3 ore cu autocarul de Berlin și este cel mai important oraș din partea de est a Germaniei. Echipa de fotbal este extrem de iubită, iar asta am remarcat-o încă de la primul contact cu pereții plini de graffiti-uri.

Inițial, nu știam exact cum să procedez cu biletele la meci, însă după o întrebare pe unul din celebrele mele grupuri, am găsit un băiat care să îmi cumpere 2 tichete chiar în peluză. Asta trebuia să fie o experiență.

Meciul s-a jucat duminică la ora 1:30, puțin cam devreme având în vedere că petrecusem o sâmbătă noapte în Berlin și mai veneam și după 3 ore de drum cu trezire la 7:30. Cazarea am avut-o foarte aproape de centru și am mers pe jos 20 de minute până la stadion, unul modern, nimic special.

Am avut ceva probleme cu localnicii, care după ce mi-au ochit adidașii NB și căciula cu broderie au venit și ne-au luat la rost. Au solicitat biletele la control și după ce au văzut K-Block ne-au transmis că nu suntem bine primiți și că vom avea probleme dacă ne văd pe acolo. Hai mă, suntem în Germania până la urmă, nici măcar în Polonia, ce se poate întâmpla.

După acest episod am început să simt lucrurile puțin nesigure, însă până la urmă am urcat până la cele mai înalte trepte ale peluzei unde J îmi recomandase să stau. No pictures, no videos, no phone, au fost regulile de bază pe care le-am respectat în primele 45 de minute. Atmosfera nu era chiar ce îmi imaginam, stadionul era puțin cam gol și nu toată lumea din jurul meu cânta.

La pauză mi-am luat o bere cu nume imposibil de pronunțat și am schimbat locul din stadion. Am mers la tribuna a 2-a pentru a putea vedea mai bine galeria și evident să fac câteva poze. Lucrurile au devenit mult mai bune pentru mine. Impactul vizual era unul extrem de puternic. Faptul că puteam să văd steagurile fluturând, oamenii sărind, iar acustica ajuta și ea, au făcut ca repriza secundă să fie exact experiența pe care o doream.

După meci am stat cu J la câteva beri și am aflat că ce mi s-a întâmplat mie înainte este un lucru normal acolo. Oamenii sunt extrem de atașați de echipa de fotbal ce îi face să fie mândrii că aparțin de Dresda. Cu toate că în istoria recentă din ultimii 20 de ani au oscilat între liga a 2-a și a 3-a, ajungând la începutul anilor 2000 până în a 5-a divizie, aceștia nu au pierdut niciodată suportul comunității.

Titlurile de campioană, cupele, performanțele din Europa încă sunt cântate de fani pe stadion. Dynamo Dresden îți dă un fior special, însă dacă nu ești obișnuit cu fotbalul prăfuit și privirile ce își doresc doar o victorie pentru o săptămână reușită, nu o să înțelegi ce face această echipă atât de deosebită.

TIPS

  • Cumpără bilete print@home la tribuna a 2-a de pe site-ul oficial
  • Nu te îmbrăca încât să atragi atenția. Evită hainele de firmă purtate de ultrași
  • Încearcă să nu stai prea mult la terasele de lângă stadion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *