Două de văzut

Dacă ești plictisit și serialul preferat se cam termină îți dau eu o idee pentru sfârșitul vacanței. Toți am auzit de seria filmelor “Goal” sau de Green Street Hooligans. Mai există și alte filme despre fotbal, iar două dintre ele sunt absolut superbe în opinia mea.

Prima alegere este o poveste reală ce îl are în rolul principal pe Brian Clough, unul dintre cei mai buni manageri ce au existat în Anglia. “The Damned United” ne arata rivalitatea lui Brian cu Don Revie, antrenorul celor de la Leeds United, și cum dorința de a îl învinge pe acesta aproape că duce la dezumanizarea tânărului manager.

 

GSH ne-a învățat că Millwall are o mare rivalitate cu cei de la West Ham. În “Football Factory” aflăm că și suporterii lui Chelsea abia așteptau confruntările cu echipa de pe The Den. Filmul prezintă viață unui ultras destul de liniștit și cum o escapadă într-un club îi schimbă radical situatia. Chiar dacă are scene cam dure, filmul merită urmărit deoarece întâmplările sunt cu adevărat captivante.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *