2 echipe cu șanse reale la Euro2016 + o posibilă surpriză

Nu îmi place să fac eu pe marele specialist când vine vorba de fotbal. Având în vedere că urmăresc în principal ligi inferioare unde jucătorii ajung la meciuri de la muncă sau au destui ani peste 40, analizele tehnico tactice pe care le fac la televizor experți precum Zotta nu își au rostul.

Cred că Germania poate câștiga

Da, au probleme la fundașii laterali. Mari probleme aș putea spune. Dacă la mondial l-au avut pe Lahm dreapta, acum suferă și pe partea aceasta. Cel mai probabil o să joace Howedes și Hector, rămâne de văzut însă lotul definitiv. La mijloc ar mai fi probleme, dacă Kroos este punct fix, Khedira și Schweini par cam trecuți de marea performanță, sau cel puțin nu mai sunt la un nivel de campioni mondiali. Muller o să rămână principala armă ofensivă și sper eu, gheata de aur de la acest Euro.

Franța e cea mai bună de la mijloc în sus

Apărarea este varză. Au avut mare ghinion cocoșii cu accidentările lui Varane și Zouma, altfel puteau să privească turneul cu cei 2 în lot. Chiar și așa, au forța de a suplini posibilele derapaje din defensivă cu ce au în fața lor. Sincer, îmi este destul de greu să găsesc un mijloc la fel de bun. Spania se poate apropia, dar Kante, Matuidi și Pogba se vor completa perfect atât în apărare cât și pe fază ofensivă. Ah, și mai au un băiat, dar despre el o să vorbesc în alt articol când o să recomand niște jucători de urmărit. Buba e la atacantul central. Nici Giroud nici Gignac nu prea se ridică la un nivel extraordinar, probabil Lacazette intra mai bine în tiparul echipei. Aici aș comenta ceva și la selecție, nu prea poți să îl iei pe Cabaye și să îl lași pe Rabiot, mai ales că puștiul a avut un sezon foarte bun.

Are Austria vreo șansă?

Nu prea știu să răspun la întrebarea asta. Cert este că are o grupă ușoară și niște jucători foarte buni, iar mulți dintre ei au avut un sezon formidabil. Alaba și Fuchs campioni în Germania și Anglia, Baumgartlinger a fost pionul principal al lui Mainz în calificarea din Europa League, Arnautovic a marcat mult pentru Stoke. Generația este bună și au șansa lor. Ieși din grupă și se poate întâmpla orice, iar dacă ar fi să pun un euro pe câștigătoarea surpriză, acesta ar merge pe austrieci!

sursa foto

2 thoughts on “2 echipe cu șanse reale la Euro2016 + o posibilă surpriză

  1. De Anglia nimic? Mi se pare că s-au perfecționat mult față de turneele precedente, iar acum au rezolvat și problema atacului (Rooney fiind mână moartă mai mereu la națională).

    1. Au jucători, dar s-au făcut greșeli la selecție din punctul meu de vedere. Îl voiam pe Mark Noble care a avut un super sezon. O să cam fie forțați jucători ca Sterling sau Barkley care sunt mâini moarte în acest moment. Dacă totul decurge conform planului, îi scoatem noi în optimi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *