Experienţa Erasmus. Aici îţi faci cel mai fain grup de prieteni

Ştiţi petrecerile ălea din filmele americane când lumea se strânge la cineva acasă şi tărăboiul ţine cam până venea poliţia? Ei, aşa a arătat prima mea ieşire în Lodz. În seara aia mi-am făcut şi primii prieteni, 3 francezi din Lyon cu care mi-am petrecut timpul mai mereu în primele 2 săptămâni.

În România nu am avut niciodată un grup foarte mare de prieteni aşa că mi-am dorit să experimentez aici ideea asta de a merge cu gaşca peste tot, de la bowling şi meciuri până la excursii şi petreceri. Destul de repede ne-am strâns cam 15 studenţi din ţări precum Italia, Belgia, Spania sau Norvegia, iar aproape săptămânal se mai alătură noi camarazi.

Partea cea mai tare la un astfel de grup este că suntem oameni extrem de diferiţi, de la vârstă şi religie, până la materiile de studiu, însă ne înţelegem extrem de bine. Avem un grup de whatsapp unde comunicăm, iar atunci când e trecut de 8 seara şi cineva rosteşte cuvântul magic, pre-drinks, ştim cu toţii ce avem de făcut.

Mi se pare foarte important să interacţionezi cu cât mai mulţi oameni diferiţi. Înveţi o grămadă de lucruri despre cultura lor, despre cum este ţara din care provin şi cu siguranţă capeţi nişte experienţe de neuitat.

Din grupul meu, nimeni nu a fost în România, aşa că mă simt ca un adevărat ambasador. Obiectivul pe care mi l-am propus este să îi aduc la Untold, dar nici dacă vin doar în Bucureşti nu o să mă supăr.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *