FC Argeș după turul de campionat – Echipa

Pauza internaționlă a fost pusă cu mâna și astfel după ce toate echipele au jucat între ele, aș putea trage câteva concluzii legate de campionat în general, dar mai ales legate de echipa pe care o susțin și urmăresc.

Campionatul

Campioana în mare parte se știe, e A sau B, poate și C, însă C probabil vinde ceva în iarnă și își taie craca de sub picioare. Mai este reprezentanta Moldovei, care așa cum ne-a obișnuit, va sta calma și va profita ori de câte ori are ocazia, în play-off.

Retrogradatele se cam știu și ele, când joci senzațional 15 minute și iei 2 goluri, nu prea ai șanse de izbândă. Cineva nu mai e antrenor din 2007, iar noi suntem deja în 2021 spre 22, poate în acest sezon cv-ul se îmbunătățește cu o cădere pe bune, nu doar una morală ca la Iași. În unele județe și orașe nu prea e loc de două echipe, așa că respectivele apărute recent vor avea examene grele cu barajistele din liga a 2-a.

S-au dus 8 și au mai rămas 8. Într-un oricine bate pe oricine pentru două locuri izbăvitoare. 4 echipe sunt în pole, dar programul și inspirația din iarnă vor face diferența la final. Ai mei nu stau deloc rău, părem puțin neutrii în clasament, dar am trecut prin transformări grele și necesare, plus câteva ghinioane ce încă ne urmăresc.

Plusuri pentru FC Argeș

Se vede cu ochiul liber că apărarea este punctul forte. Am luat 2 goluri doar în 2 meciuri, iar înfrângerile au fost mereu la limită. Puțin frustrant, însă demonstrează oportunități de progres. Am schimbat un singur om din cei 5, poate unul și jumătate, iar pentru cine nu era convins, constanța este un răspuns. Jocul puțin ezitant din startul campionatului se datorează cu siguranță căutărilor ce au dus într-un final la o alegere aproape perfectă.

Avem în mod constant doi jucători la loturile naționale, unul chiar al nostru. Minim doi ce pot intra în circuitul primei echipe plus alți doi stranieri ce pot prinde minute la naționalele lor. Pentru club este un lucru foarte bun, are parte de expunere și în viitor poate propune sau atrage alți internaționali.

Suntem cu un pas în semifinala cupei. Și nu este puțin lucru. Am avut norocul de a prinde în sferturi un adversar care are griji mai importante decât această competiție, iar la prima vedere nu pare un hop atât de mare. Totuși, dintre cele 8 echipe ajunse în această fază, alături de Sepsi, suntem singurii ce am eliminat pe drum două reprezentante din prima ligă, așa că ne merităm locul.

Minusuri pentru FC Argeș

Avem un lot construit destul de greu. Am avut nevoie de multe etape pentru a găsi o formulă aproape ideală, iar faptul că o parte dintre soluții au venit pe parcurs ne-a costat mult în meciurile de la începutul sezonului. Totuși, de salutat decizia legată de primul atacant adus în vară, scurt și la obiect, așa cum se face atunci când lucrurile sunt clare.

Accidentările și-au spus de multe ori cuvântul. Fix în momentul în care anumiți jucători își intrau în formă, erau trași pe dreapta din diferite motive. Am suferit fără un atacant puternic și astfel am lăsat puncte în câteva meciuri ce ar fi trebuit să fie câștigate sau să nu fie pierdute.

Inconstanța liniei ofensive a dus și ea la multe schimbări. În față avem jucători apropiați valoric, însă cu greu reușesc să prindă o formă legată timp de 3-4 etape. Multele schimbări în linia de 3, fac ca rezervele să vină uneori cu un plus, însă meciul următor demonstrează contrariul. Nu îmi dau seama unde poate să fie cheia, poate doar la un program echilibrat, adică fix seria de invincibilitate pe care am avut-o.

Concluzii

Așa cum am zis, suntem într-o poziție neutra în acest moment. Cu 12 puncte în următoarele 6 meciuri de până la Crăciun, vom putea avea o iarnă liniștită și cu speranțe la play-off. Anul trecut s-a intrat cu 42 de pe locul 6, anul acesta preconizez undeva la 45 pentru ultimul loc de acces. FC Argeș are în acest moment 21.

Cele 24 de puncte se pot face din 6 victorii pe propriul teren (in 8 meciuri) plus două victorii în deplasare (din 7 încercări). Egalurile în mod evident vin ca un bonus sau ca un reset. Pentru asta avem nevoie de un mijlocaș defensiv bun, capabil să îl suplinească la mijloc pe General. În orice caz, 40 de puncte la finalul sezonului regulat sunt suficiente pentru a-ți garanta prezența în liga 1 și sezonul următor.

Mi-aș dori să câștigăm cupa. Ar fi prima din istorie și un nou trofeu după campionatul județean din 2016. Ne-ar duce în Europa și am avea o altfel de expunere pentru sezoanele următoare. Nu pare atât de greu, suntem o echipă cu un lot echilibrat spre bun, iar marile sperietori au ieșit din competiție.

Ce se va întâmpla rămâne de văzut. Până atunci, FORZA VIOLA și Hai băieții alb-violeții!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *