Fotbal la firul ierbii, încântarea Manchester City

Încă de când eram mic copil mi-am dorit să pot lua parte la un meci din mijlocul acţiunii. Nu am avut talentul necesar pentru a sta pe gazon, dar eram sigur că se va găsi un loc pe banca de rezerve sau în spatele porţii şi pentru mine. Steaua-Manchester City mi-a oferit această oportunitate imensă şi am încercat să profit de ea la maxim.

Am văzut la viaţa mea o mulţime de echipe mari pe viu, Lyon-ul lui Juninho, Realul galactic, Argentina lui Messi, plapumarii lui Falcao sau Juventusul lui Pogba. Cu mâna pe inimă vă mărturisesc că nu am văzut niciodată o echipă care să joace aşa bine ca City aseară. Nu cred că pot spune că aveau vreun lemnar în echipă, e adevărat toţi au costat zeci de milioane, dar când şi portarul sau distrugătorul de la mijloc dau pase din prima aproape fără să se uite, The Pep Effect este ceva real.

L-am remarcat pe John Stones care la cei 22 de ani arată ca un world class. Are absolut tot ce trebuie pentru a deveni viitorul căpitan al Angliei, de la statura impunătoare în teren, până la calmul cu mingea la picior şi intrările hotărâte la adversari.

De la mijloc în sus City pare de neoprit, pasele merg perfect între cei 5, da cinci, jucători ofensivi, iar ce am văzut la De Bruyne este fantastic. El a fost adus pentru a sta în spatele vârfului, acum joacă un box-to-box cu un aport defensiv extrem de ridicat. Într-o fază a venit de la marginea careului advers până în partea opusă a careului propriu pentru a face deposedarea după ce tot el greşise pasa. Asta în mai puţin de 10 secunde.

Nu ştiu dacă echipa lui Guradiola este o pretendentă reală la câştigarea Champions League. Din păcate, anul acesta o văd pe Juventus acolo sus cu Bayern şi Barca, dar aşa cum ne-am obişnuit, echipele spaniolului sunt al naibii de greu de bătut, chiar îţi trebuie ceva special.

Le mulţumesc celor de la Steaua pentru oportunitatea de a sta pe teren la acest meci şi sper să prindă adversari faini şi în Europa League. Despre coregrafie nu zic nimic, deja şi-au dat prea mulţi cu părerea.

PS. Mi s-a îndeplinit cea mai mare curiozitate de după instalarea lui Pep, da bă, a jucat cu Sagna şi Clichy pe benzi chiar în faţa mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *