Frăția în fotbal

Nu, nu este vorba despre echipa din București, ci despre relațiile de rudenie dintre anumiți fotbaliști. Toți am auzit despre frații Toure, Goian, Boateng sau mai vechii Laudrup și De Boer. Mai jos aveți câteva exemple despre care nu cred că știu chiar așa mulți.

Sanmartean, magicianul României, al Stelei, al lui Piti sau al cui mai este acum are și el un frate, pe Dinu. Chiar dacă nu a ajuns la performanțe remarcabile, acesta a jucat mult timp la Bistrița, însă a mai trecut și pe la Vaslui, Iași, iar în acest moment joacă într-o ligă inferioară din Germania.

Dinastia Tehau. Așa mai poate să fie numit grupul de frați ce activează în naționala statului Tahiti, i-am văzut la Cupa Confederațiilor. Jonathan, cel care a înscris cu Nigeria, este fratele lui Lorenzo și Alvin, 2 gemeni ce împart vestiarul înaintea meciurilor cu Samoa sau Vanuatu.

Încă 2 triouri de frați vin din Anglia acolo unde Michael, Kevin și Andy Dawson nu s-au întâlnit ca și colegi, doar primul și ultimul au jucat la Hull City, însă în perioade diferite. Nu aceelasi lucru s-a întâmplat și cu Sammy, Shola și Tomi Ameobi care și-au făcut junioratul la Newcastle. Cei 3 au orgini nigeriene, însă doar Shola a acceptat să joace pentru Super Vulturi.

De precizat mai sunt frații Hazard, Bender sau posibilele viitoare staruri Zidane și Maldini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *