Hamburgul, destinaţie de neratat (2)

Aşa cum am precizat şi în primul articol, ziua finală a fost mult mai liberă şi ne-a permis să explorăm celelalte lucruri din oraş fără absolut nicio grabă. Nu mai erau chiar foarte mult de văzut, aşa că am putut să ne lălăim la fiecare obiectiv vizitat.

Primul pe listă a fost Imtech Arena sau Volkspark Stadion, casa celor de la SV Hamburg. Fiind luni dimineaţa era o linişte totală în jurul arenei. Pe cele 6-7 terenuri de antrenament nu era niciun om, iar în interiorul stadionului erau doar 2-3 municitori care probabil asigurau minimele reparaţii. M-a surprins foarte mult priveliştea din fan-shop, una perfectă pentru poze. Din păcate, de acolo nu se vede legendarul ceas ce numără fiecare secundă petrecută de Hamburg SV în Bundesliga, singurul club ce nu a retrogradat niciodată. Chiar şi aşa, mi-am găsit un motiv în plus să revin aici.

Ca în aproape orice oraş din lumea aceasta, şi în Hamburg primăria este una dintre cele mai impunătoare clădiri şi este aproape obligatoriu să ajungi în faţa ei şi să tragi câteva cadre. Nouă nu ne-a captat prea mult atenţia pentru că la doar câţiva paşi, am dat peste zona Alster Jungfernstieg, cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase locuri văzute în Hamburg. Locul era plină de terase, iar la cele 30 de grade prinse de noi, devenea punctul perfect pentru puţin chill.

Maybe Venice #hamburg #travel #instatravel #lake #greatcity

O fotografie postată de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

Unul din ultimele locuri pe care le-am vizitat a fost Stadt Park, despre care se spune că e mai mare decât Central Park. Din păcate este puţin cam departe faţă de centru, cam la 7 staţii faţă de Reeperbahn, dar merită să ajungeţi acolo. Lumea stă la plajă, face sport sau se bucură de o bere rece şi de priveliştea către lac. Apropo, lacul este întreţinut astfel încât lumea să poată înnota în el. Există atât o zonă free, cât şi una contra cost delimitată pe adâncimi. Dacă vă plimbaţi singuri, să nu fiţi şocaţi dacă din întâmplare vedeţi şi oameni fără absolut nicio haină pe ei, se cam practică pe acolo.

Hamburgul a fost o super gazdă şi o să mai revin acolo, dar pentru o excursie ceva mai scurtă. Dacă sunteţi din Piteşti şi vă tentează o călătorie aici, daţi o fugă până în Fraţii Goleşti la OK Tour, o să primiţi ceva oferte şi sfaturi utile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *