Hertha Berlin, echipa perfectă pentru un turist

Mi-a intrat în cap ideea de a completa la un anumit moment toate cele 17 echipe din Bundesliga. Vizita de la Hertha a însemnat a 4-a bifă pe hartă și aș numi-o o experiență pe care trebuia să o fac, nu pe care am dorit să o fac.

Echipele din Berlin nu au reușit niciodată să își adjudece titlul de campioană în prima ligă, iar dacă am vorbi de o simpatie personală, aș înclina mai mult pentru Union, formație ce există în mare măsură datorită fanilor. Nu am nimerit situația ideală în care să le pot vedea pe amândouă, așa că m-am mulțumit cu Hertha.

Olympiastadion are parte de critici datorită pistei și a numărului de locuri mult prea mare, dar are parte și de cuvinte pozitive pentru că reprezintă un adevărat monument istoric construit în 1936 și renovat pentru Mondialul ce a avut loc 70 de ani mai târziu. 74.500 este capacitatea arenei, iar aceasta se umple doar de 3 ori pe sezon, cu Bayern, Borussia Dortmund și la finala cupei.

Partea bună în acest caz este că nu trebuie să îți faci niciodată griji legat de bilete. Ideal este să aștepți până ce pe internet apare opțiunea de print@home. Asta se întâmplă cu 5-7 zile înaintea meciului și îți dă posibilitatea de a folosi biletul pentru transportul în comun cu 5 ore înainte de joc și până la 3 dimineața după ce acesta se termină. Mai există și opțiunea de a lua direct de la magazinul oficial ce se află în Hauptbahnhof (gara centrală), iar dacă ajungi cu o zi înainte în oraș, este cea mai bună alegere.

Experiența meciului este una de top. Așa cum am tot povestit, nu doar cele 90 de minute contează, ci și ceea ce faci înainte sau după. Stadionul se află departe de centrul Berlinului, însă este înconjurat de o mulțime de baruri și tonete ce vând bere, vin fiert, wursti și alte bunătăți. Prețurile pleacă în general de la 3 euro pentru orice produs. Aici am mâncat cel mai bun bratwurst de până acum și am încercat cam peste tot pe unde m-am plimbat în Germania.

Dacă vreți să vizitați împrejurimile stadionului, incluzând aici cercurile olimpice și celelalte lucruri râmase din complex aveți nevoie de cel puțin 30-40 de minute. Locurile sunt întreținute foarte bine, iar nemții chiar se mândresc cu ele.

Chiar dacă pe stadion au fost doar 32.000 de oameni, atmosfera a fost extrem de plăcută. Suporterii din Ostkurve au cântat pe toată durata meciului, însă nu am putut reține vreo melodie în mod special. Se spune că momentul în care aceștia învârt fularele albastre la începutul partidei este cel mai frumos de acest gen din toată Germania, nu e puțin lucru pentru o echipă ca Hertha.

Per total m-am simțit foarte bine și chiar dacă a fost un meci destul de slab ca și nivel, pot recomanda oricui vizitează Berlinul să meargă și la un meci pe Olympiastadion. Cu maxim 30 de euro o să faceți ceva cu care vă puteți lăuda în viitor atunci când, eventual, berlinezii o să iasă campioni.

TIPS

  • Cumpără biletul de meci print@home sau de la magazinul oficial din gara centrală
  • Alimentează-te cu bere de la un supermarket înainte să pleci spre stadion
  • Dacă vrei să ajungi în Ostkurve o poți face intrând prin magazinul oficial ce se află la inelul 1 al peluzei
  • Stați în Ostkurve pentru a avea o super priveliște

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *