Lecţie de food&beverage în Hamburg

Cu siguranţă unul din lucrurile pe care le fac cu cel mai mare drag atunci când ajung într-o destinaţie nouă, este să încerc specialităţile locale. Fie că vorbim de mâncare sau de băuturi, acestea oferă oricărei călătorii un aer deosebit.

Dacă zici Germania, zici wursti şi unde îi poţi savura cel mai bine dacă nu la un meci de fotbal. Chiar dacă eram la liga a 10-a, grătarul nu s-a oprit până ce toţi cei prezenţi nu şi-au satisfăcut foamea. Un lucru ce a amplificat gustul a fost faptul că am văzut întregul proces de preparare, de la punerea deasupra jarului şi stropitul cu bere, până la îmbibatul în muştar. Pentru 3 euro ne-am făcut cu un Wurst autentic şi o bere Holsten la 0,33, un raport excelent preţ-calitate.

When in Hamburg, eat fish. Aşa sună sfatul oricărui localnic şi mare dreptate au. Fiind un port imens, chiar nu prea e nevoie să îţi pui întrebarea dacă ştiu sau nu să gătească acest fel de mâncare. Am ajuns acolo cu gândul de a mânca un sandwich la Brucke 10, iar aşteptările mi-au fost pe deplin satisfăcute. Chiar dacă nu a fost nimic sofisticat, o felie de hering marinat şi câteva rondele de ceapă, gustul era unul excelent. La comandă am mai adăugat şi berea locală Astra, iar pentru 5,5 euro am încheiat socotelile.

Eat fish in Hamburg Port. Checked! #hamburg #fish #travel #beerstagram #foodporn

O fotografie postată de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

Fără să vreau, la o terasă de pe Speicherstadt am dat peste nişte craft beer locală şi era mai mare păcatul să nu încerc. Ratsherrn se găsea în 3 variante, Pilsner, Red şi Pale Ale. Am decis să o încerc pe ultima, iar gustul mi-a dat dreptate, fructat cu tonuri de caramel. M-a costat 3,5 euro, dar la buticurile de pe stradă am văzut şi la 2,5.

image

Pentru ultima zi am lăsat CurryWurst-ul şi aproape că era să plec fără să îl gust. Din fericire, am găsit cea mai bună variantă unde puteam să îl mâncăm, adică la un restaurant de cartier. În general, astfel de restaurante au o politică îndreptată către fidelizarea clientului, iar preparatele sunt de primă mână. CurryWurst-ul şi cartofii prăjiţi au fost senzaţionali, sosul fiind unul incredibili de bun. Cu tot cu obişnuita bere Astra, costul s-a ridicat la 8,5 euro, un preţ corect pentru modul în care ne-am săturat.

image

Germania e un paradis atât din punctul de vedere al lucrurilor pe care le poţi vedea cât şi pentru mâncarea pe care o oferă. Abia aştept să mă întorc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *