Liga a 4-a București – Etapa 1

De vreo 4 ani urmăresc în mod constant partide din ligile de amatori ale municipiului București. În tot acest timp, am învățat mai mult sau mai puțin cum stă treaba la acest nivel, cine pentru ce se bate și care cum își pregătește obiectivul pentru un meci sau un sezon.

Schimbările la acest nivel sunt dese și iată că în 2017/2018 la liga a 4-a avem 7 nume noi față de anul trecut. Pare o anomalie, dar tocmai acest aspect a făcut din această competiție una extrem de interesantă. Până la data de astăzi, 4 septembrie, am urmărit pe viu 8 din cele 16 echipe prezente în ligă, plus Academia Rapid la televizor.

Voi lua pe rând fiecare meci în parte și voi spune câteva ceva despre el, acolo unde îmi pot da cu părerea, desigur.

Carmen București-AFC Rapid 3-0. Vineri 1 septembrie 17:00, stadion Premium Wellness

Fiind echipa unde lucrez, pe Carmen am văzut-o deja în 4 meciuri amicale și pot spune că la primul meci jucat în doar 15 jucători a arătat suficient de bine. În lot există jucători capabili să facă diferența nu doar prin tehnică ci și prin calitățile fizice sau gândirea pe care o au. AFC Rapid a suferit mult la nivelul efectivului, faptul că jucători importanți au plecat la Academia Rapid i-a făcut pe aceștia să practice un joc nesigur și destul de dur, bazat foarte mult pe fizic.

 

CSA Steaua-Venus București 6-0. Vineri 1 septembrie 17:00, stadion Steaua 5

Pe CSA i-am văzut în primul amical contra celor de la Comprest. Faptul că au luat o echipă gata formată de la Regal Sport le oferă un avantaj enorm față de celelalte echipe. Jucătorii se cunosc între ei și mai mult ca sigur vor defila în toate meciurile cu adversari care nu pot să ridice pretenții așa cum sunt cei de la Venus.

Comprest GIM-Sportul Studențesc 2-1. Vineri 1 septembrie 17:00, stadion Rocar

Cei de la Comprest au scăzut foarte mult în ultimii ani după titlul obținut sub Augustin Călin în 2014. Atât ei cât și Sportul reprezintă două echipe ce se află undeva la granița între juniori și after-work, iar acest mix îi va face să aibă multe rezultate contrastante.

Progresul Spartac 2-AS Romprim 3-5. Vineri 1 septembrie 17:00, stadion Spartac

Scorul este puțin surprinzător având în vedere că sezonul trecut Romprim a reușit o singură victorie pe teren, iar în pauza competițională nu au schimbat chiar așa mult. Din informațiile mele am aflat însă că Spartac a primit un cartonaș roșu în minutul 30 și a evoluat cu un jucător de câmp în poartă, neavând un goalkeeper de meserie.

FC Tricolor-Termo 2-1. Vineri 1 septembrie 17:00, stadion Coresi

Ambele echipe o să fie incomode pentru pretendentele la primele poziții și le văd cu șanse reale de a se clasa în primele 4 la finalul sezonului. Tricolor are un lot format dintr-un mix al celor de la Electroaparataj și Progresul București, două dintre cele mai bune echipe ale ultimelor sezoane, în timp ce la Termo au ajuns mai mulți foști componenți ai celor de la Chitila, o sperietoare a ligilor din Ilfov și București.

Academia Rapid-Progresul 2005 13-0. Vineri 1 septembrie 20:00, stadion Valentin Stănescu

8.000 de oameni, ceva incredibil. Multe goluri, o evoluție entuziasmantă. Acestea sunt poveștile pe care le știm toți deja, dar poate puțini știu că Progresul a luat și 11 într-un amical, deci nu e Rapidul chiar atât de bun, ci adversarii nu se ridică la un nivel competitiv. Lăsând acest aspect, cred că Academia Rapid are cel mai bun lot în acest moment pentru că beneficiază de ajutorul unor fotbaliști experimentați precum Doru Bratu, Daniel Niculae sau Pancu, iar la acest nivel, diferența poate să fie făcută foarte ușor de un asemenea aspect.

Victoria-CS Dinamo 0-3. Sâmbătă 2 septembrie 11:00, stadion Coresi

Nu am fost la această partidă, dar un informator de încredere mi-a spus că nivelul a fost unul destul de slab. În fața unei echipe de copii, cei de la Victoria au pierdut categoric și zic eu că vor face doar act de prezență și în acest sezon. CS Dinamo nu poate ridica pretenții și chiar mă aștept să fie curând prima echipă ce părăsește barca.

AFC Asalt-Metaloglobus 2 4-2. Sâmbătă 2 septembrie 17:00, stadion Electromagnetica

Al 2-lea meci pe care l-am văzut în această etapă a avut loc pe Electromagnetica, una dintre arenele mele preferate. Cei de la Asalt au dominat jocul și au avut multe ocazii de a marca, dar bara și portarul advers s-au opus de mai multe ori. Pe cât de bine au stat în atac, pe atât de slab s-au comportat în apărare și le-au permis adversarilor să marcheze de două ori. Metaloglobus a arătat o singură idee de joc, minge lungă în bandă pe decar, iar de acolo acesta încerca să facă ceva mai departe. Asalt a rezolvat meciul în ultimele 10 minute cu un gol frumos, însă după un șut deviat și un gol venit după o lovitură de cap la un corner.

Favorite la primele locuri le văd în acest moment pe CSA Steaua și Academia Rapid, în timp ce din urmă pot să apară oricând echipe ca Termo, Tricolor sau Carmen. Pentru Academia Rapid urmează un prim test important la Termo, în timp ce celelalte 3 formații enumerate nu ar trebui să aibă probleme în etapa a 2-a.

Etapa a 2-a

Metaloglobus 2-Carmen București

Romprim-AFC Asalt

Venus-Progresul Spartac 2

Sportul Studențesc-CSA Steaua

Progresul 2005-Comprest GIM

Termo-Academia Rapid

CS Dinamo-FC Tricolor

AFC Rapid-Victoria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *