Lucruri faine la Social Media Summit

Vineri am fost la a 2a mea ediţie de SMS, locul în care blogosfera se întâlneşte într-un mod organizat pentru prima dată în fiecare an. Dacă în 2015 am cunoscut mulţi oameni noi pe care îi urmăream, anul acesta am avut discuţii interesante cu prieteni din online. Din fericire am ajuns să mă ştiu cu majoritatea celor care activează în acest domeniu.

Au fost multe teme dezbătute şi am avut parte de prezentări interesante, motiv pentru care o să spun câte ceva despre ele. Îmi plac foarte mult prezentările lui Manafu, de data aceasta a vorbit despre influenceri şi modul în care aceştia pot schimba deciziile oamenilor. Absolut toţi putem face acest lucru, dacă eu văd o poză cu o pizza pe facebook vă spun că în 99% din cazuri în următoarele 2 zile voi mânca pizza.

Nir Refuah de la McCann Erikson a prezentat 3 campanii de la KFC, printre care şi #distracţiecubanipuţini. Din punctul meu de vedere, restaurantul Colonelului este un brand foarte tare în online, iar lucrurile pe care le fac sunt de toată lauda. Campaniile lor sunt extrem de creative şi vă invit să le urmăriţi şi pe cele din străinătate, nu doar pe cele din România.

#Suntuntaran, cam acesta a fost punctul central al evenimentului. Iniţiativa de a nu mai desconsidera acest cuvânt este una corectă şi necesară. Chiar dacă au apărut deja cârcotaşi, campania este una de luat în seamă. Intraţi pe www.suntuntaran.ro, iar acolo veţi găsi nişte replici ce definesc ideea de “ţăran”. Încercaţi să le respectaţi, ţara noastră o să fie un loc mai bun.

Evenimentele organizate de Biz sunt foarte faine. Oamenii de acolo sunt extrem de deschişi, am observat asta când am fost în Social Media Camp. Încă un lucru pentru care vreau să îi felicit, printre participanţi am avut şi instagrameri, încă o dovadă a faptului că această aplicaţie se dezvoltă din ce în ce mai mult.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *