Marica, omul

Scriu acest articol la 2 dimineața. De ce? Pentru că am fost impresionat. Am avut ocazia să îl ascult pe Ciprian Marica într-o discuție liberă timp de aproape 2 ore și dacă nu ați fost acolo nu puteți realiza ce ați pierdut.

Este o vedetă, și ca orice vedetă putea să apara la 8:10 nu la 8 când era programat. A venit la fără un sfert și și-a cerut scuze că l-a întrerupt pe Toma atunci când a intrat în sală. În opinia mea, asta spune multe, spune foarte multe despre el.

A jucat la echipe importante, Sakhtar, Stuttgart, Schalke, dar pentru el cea mai mare este România. Marica a reprezentat mereu modelul jucătorului perfect pentru națională. Nu s-a lăsat descurajat de eșecuri și a continuat să lupte la fiecare meci pentru țara sa.

Ne-a spus că foarte importantă este încrederea, iar mentalitatea noastră ca popor nu prea ne permite să avem așa ceva. Poate e unul din motivele pentru care la lot era unul dintre cei mai buni jucători, în Germania și Cacau și Huntelaar știau ce pot și ca psihic se aflau cel puțin la același nivel cu el.

Vreau să îl văd la Euro, din păcate nu a avut șansa de a juca în 2008. În Franța, cu Marica în teren și cu mentalitatea sa în vestiar putem face lucruri inimaginabile în acest moment.

Suntem o comunitate din ce în ce mai mare și mai frumoasă. Într-un singur hashtag, noi #SUNTEMSPORT

Posted by Sports Business Academy on 13 Noiembrie 2015

 

Ciprian Marica a vorbit despre romani si Romania, despre leadership, despre diferente culturale si atitudine la Sports Business Academy. Urmariti Fundatia Marica!#SUNTEMSPORT

Posted by Sports Business Academy on 14 Noiembrie 2015

PS Trebuia să vorbească o oră. A stat o oră și 40 de minute. S-a ridicat de pe scaun în momentul în care nu a mai avut nimeni nimic de întrebat. Eu am o temă de reflexie, cu oameni ca el în fenomen, mai are fotbalul o şansă să treacă de la cancan la lucruri serioase?

PPS Are și o fundație unde face lucruri frumoase. Merită să aflați mai multe despre ea!

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *