Experiența MSC Fantasia, vasul cu peste 4000 de locuri

Acum ceva săptămani am avut marele noroc ca pentru 4 zile să fiu plecat într-o croazieră pe Marea Mediterană la bordul unui vas cel puțin fantastic. Am făcut mai multe opriri în locuri superbe, dar în acest articol voi detalia doar experiența de pe navă.

Facilități de cazare

Vasul MSC Fantasia are 16 etaje, dar cabinele destinate turiștilor sunt până la 13. Eu am stat chiar la acest etaj, iar priveliștea de pe balcon era una incredibilă mai ales înainte să acosteze. Camera a fost suficient de mare, dar oricum nu prea se merita să stai prea mult în ea.

Mâncare și băuturi

Am beneficiat de pachetul Allegrissimo Adult lucru ce mi-a oferit open bar 24h la băuturile standard din meniu dar și cina la unul dintre restaurantele a la carte, Circo d’Oro. Dacă la bar nu te puteai plânge de absolut nimic, printre băuturile incluse fiind Heineken la sticlă, Captain Morgan, Jose Cuervo sau Jaggermeister, restaurantul a la carte a fost decent, nu impresionant. Desigur pentru o experiență culinară mai bună puteai opta oricând pentru celelalte restaurante specifice, dar contra cost. Dacă nu doreai să servești masa la restaurant și optai pentru bufetul de tip all inclusive, puteai să găsești aproximativ orice de la pizza, paste și salate până la burgeri ready made sau do it yourself. Pachetul Allegrissimo costă undeva la 26 de euro pe zi, iar din punctul meu de vedere este obligatoriu pentru o astfel de croazieră. Ca idee, 50 de Captain Morgan costau 6,5 euro.

Timp liber

Vasul dispune de 2 piscine, una interioară și una exterioară, nu foarte mari însă. Acoperișul piscinei interioare este retractabil, iar atunci când vremea permite acesta se trage. Ca orice oraș plutitor, MSC Fantasia are o mulțime de cafenele, baruri cu muzică live, club sau casino. Nu prea aveai unde să te plictisești.

Se merită?

Din punctul meu de vedere este o experientă. Majoritatea turiștilor erau fie de vârsta mea fie la pensie sau aproape de ea. Costurile din ce știu eu sunt destul de ridicate, dar pentru câteva zile merită să faceți o asemenea excursie.

Dacă sunteți din Pitești puteți merge la sediul OK Tour International să cereți mai multe detalii!

3 thoughts on “Experiența MSC Fantasia, vasul cu peste 4000 de locuri

  1. Mereu mi-am dorit să merg într-o asemenea croazieră… singura problemă este prețul. Prețurile pentru chestiile astea, frate, sunt cel puțin ridicole… Poate peste vreo 10 ai or să mai scadă prețurile de exploatare pentru navele astea.

    1. Pentru țara noastră sunt destul de mari așa e, dar pentru Vest sunt chiar accesibile. Pe vas am întâlnit un profesor din Brugge venit cu elevii în practică acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *