Nu distrugeți instagramul

La jumătatea lunii februarie am fost la Social Media Summit, prima conferință importantă la care am participat în calitate de blogger. Acolo printre altele, Alexandru Negrea ne-a spus că 80% din conținutul de pe facebook este gunoi. În acest articol vreau să fac o presupunere și spun că peste 95% din conținutul de pe instagram este total inutil și cei care îl produc ar trebui “pedepsiți” într-un anume fel.

În opinia mea, aplicația a fost percepută extrem de prost de aproape toți utilizatorii, inclusiv de mine. Majoritatea o consideră o anticameră a facebook-ului, astfel încât ce nu se pretează pentru cei 2-3000 de prieteni, se poate duce foarte lejer către cei 4-500 de followeri. Nu spun că nu trebuie să îți pui pozele de la beție pe instagram, nu îmi place nu te mai urmăresc, dar aici intervine altă treabă.

De ce îmi strici hashtag-urile? Marea mea problemă legată de cei care pun selfie-uri sau poze de la petreceri sălbatice este că aceștia folosesc mult prea multe hashtaguri, majoritatea fără vreo legătură aparte. La o simplă căutare pe #romania te aștepți să găsești peisaje, mâncare tradițională sau aspecte definitorii din viața românilor. Țeapă, ai șanse mari să dai peste niște genți, pantofi sau peste Cabron. Datorită unui hashtag pus greșit, poza ta îmi va încurca căutările și astfel pentru mine devine un gunoi.

Dacă urmăriți imaginile mele de dinainte de octombrie 2014 o să vedeți numai prostii, niciun pic de creativitate sau osteneală, ba chiar multe dintre ele nu sunt ale subsemnatului. Nu le voi șterge deoarece îmi aduc aminte cum eram la început. Nici acum nu sunt vreun expert, însă oricine își poate da seama că anumite lucruri s-au îmbunătățit simțitor.

Ne decstram la porcusor #athletico #floreasca #party#football #team

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

#sunset #pitesti #budeasa #water #clouds

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Pentru toți cei care citesc acest aticol și au cont de instagram îi rog să fie mai calculați în ceea ce vor să exprime. Vă recomand și articolul lui Toma, o să vă ajute destul de mult!

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *