Nu e vina Untold dacă România nu joacă pe Cluj Arena

Din păcate am auzit prostia asta din gura mai multor oameni, atât la televizor cât şi în cercurile mele de prieteni. Având în vedere că am avionul şi hotelul rezervat la Cluj de vreo două luni, iar biletul de meci mă aşteaptă cuminte, problema stadionului este una care mă priveşte în mod direct.

Dacă e să o gândesc ca un groundhopper, nu e mare difernţă dacă meciul se joacă pe arena lui U sau pe cea al lui CFR, nu am văzut niciuna din ele. Dacă e să o gândesc ca suporter al naţionalei, parcă e mai frumos să văd 35.000 de oameni în tribună. Dacă e să o gândesc ca fan al fotbalului, parcă e mai frumos să fiu la 3 metri de jucători. Indiferent de stadion eu unul o să mă bucur de partidă.

Emil Grădinescu tocmai a spus la Dolce că ce nevoie avea Clujul de un asemenea eveniment ca Untold Festival. Ei bine, în cele 4 zile a adunat cam 350.000 de unici, cam cât adună Liga 1 în vreo 2 sezoane jumate. La festivalul ăsta au venit cei mai buni 4 DJ din lume, adică Messi, Ronaldo, Neymar şi Bale ai muzicii electronice. Plus Tiesto care e un fel de Ibrahimovic, bătrând da bun tare.

Tot domnul Grădinescu a ridicat şi problema pierderilor pe care le va suferi FRF în cazul mutării meciului în Gruia. Se dau mai puţine bilete, care oricum au fost scumpe, sponsorii nu mai au loc de prea multe activari etc. Dar poate trebuia să se gândească şi la câştigurile pe care le-a îngregistrat comunitatea locală din Cluj în urma festivalului. Peste 30 de milioane de euro din ce am înteles eu.

Data pentru Untold s-a anunţat undeva prin noiembrie, locaţia pentru Romania-Muntenegru în iunie. Chiar era musai să se joace la Cluj la o lună după festival? Eu cred că nu, iar în felul ăsta evitai absolut orice problema. Dacă meciul se mută, abia aştept să ne schimbăm biletele, o să fie tare amuzant!

Update1: Din fericire meciul se va juca pe Cluj Arena şi sper ca tricolorii să debuteze cu o victorie în campania pentru Mondial.

Update2: Am fost contactat de o persoana din partea LPF şi informat că în sezonul 2015-2016, numărul total al spectatorilor din Liga 1 s-a apropiat de un milion. Chiar mi se pare o cifra foarte bună şi sper să crească de la an la an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *