Nu judeca un meci după ligă. Brentford-Brighton

În general când călătoresc undeva planific să văd un meci pe zi. Dat fiind faptul că toate londonezele din prima ligă jucau sămbăta, iar ligile de amatori nu aveau partide programate pentru ziua de duminică, singura opţiune pe care o aveam era o mini excursie in vestul oraşului, la Brentford, pentru o partidă de Championship.

Premisele erau îmbucurătoare, gazdele, o echipă solidă pe teren propriu, în timp ce Brighton tocmai trecuse pe primul loc cu o etapă în urmă. După un mic search pe google, am aflat că arena Griffin Park este faimoasă deoarece are câte un pub la fiecare colţ, iar în unul din ele, The Griffin, s-au filmat şi câteva scene din filmul Green Street Hooligans.

Am ajuns la stadion cam cu o oră şi jumătate înainte de startul meciului. După ce mi-am schimbat biletul electronic în unul adevărat şi am achiziţionat tradiţionalul pin, am plecat către gălăgiosul pub unde suporterii ambelor echipe se pregăteau de o duminică în familie. Nu am putut sta foarte mult în interior pentru că era prea aglomerat, dar am băut un London Pride la 4 lire, berea emblematică din acel local.

Neavând o capacitate impresionantă, doar 12.000 şi ceva de locuri, mă aşteptam ca arena să fie aproape plină. Probabil au fost undeva la 10.000, dar sectorul oaspeţilor a făcut deliciul partidei. Fanii lui Brighton Hove Albion au cântat aproape non stop, chiar şi când echipa lor era condusă cu 2 goluri. Chiar m-au făcut să îmi doresc să merg alături de un grup într-un away day englezesc.

Pe teren s-au regăsit câţiva jucători cunoscuţi precum Lasse Vibe şi Jozefzoon la gazde, respectiv Sidwell sau Akpom la oaspeţi. La pauză a fost 2-0 pentru Brentford, iar la începutul părţii secunde au ratat un penalty. Părea scenariul perfect pentru o revenire şi în doar 4 minute, 75 şi 78, Brighton ducea scorul la 2-2. Meciul s-a prelungit 7 minute din cauza unei accidentări, iar cele două echipe nu au renunţat la luptă. Mai întâi albinele au marcat pentru 3-2, ca în minutul 97, israelianul Hemed să îi trimită pe fanii pesăruşilor fericiţi acasă după o nouă egalare. Brentford-Brighton 3-3, iar duminica mea a fost mai bună decât îmi imaginam.

A 2-a zi după meci am aflat că Griffin Park o să fie demolat curând, pentru a face loc unui mall de 20 şi ceva de mii de locuri. Nimanui nu îi convine, dar din păcate, fotbalul e deja o afacere la orice nivel profesionist.

Aici găsiţi o galerie foto de la meci, iar mai jos v-am lăsat un Snapchat report!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *