Oameni mari, vorbe mici

Nu sunt un fan al Bayernului, dar îmi place de Thomas Muller. Este un băiat simpatic, dă goluri și nu reprezintă o figură atât de mediatizată. Acum două zile am descoperit pe facebook o scrisoare deschisă adresată lui Thomas. O aveți mai jos tradusă.

“Muller m-a enervat azi la știri, așa că îi adresez o scrisoare deschisă. Pentru mine este un lucru in neregula cu fotbalul modern, jucătorii de top trăiesc într-o lume a lor, fără niciun contact cu ceilalți oameni. Din ferecire, Lichtenstein a demonstrat astăzi că țările mici pot atinge (mici) performanțe.

Dragă Domnule Muller,

Ieri ați declarat în presă că meciurile cu țări mici precum Gibraltar reprezintă un nonsens atât pentru jucători, care au programul foarte încărcat, cât și pentru spectatori, trebuie să îți reamintesc că fotbalul este cel mai iubit sport și este urmărit în toată lumea. Câștigi un salariu care este mai mare decât al multor miniștrii și președinți, doar pentru faptul că lumea plătește peste tot pentru a te vedea. Trebuie să îți reamintesc că o țara mică a bătut o participantă la Cupa Mondială(Grecia-Insulele Feroe 0-1). Și în ultimul rând, trebuie să îți reamintesc că în urmă cu 10 ani, Germania aproape că a făcut egal cu o țară a cărei populație nu putea să umple stadionul. Ar trebui să urmărești acest video, chiar dacă pe atunci erai un copil ce își dorea să ajungă star. Trebuia să spui presei că echipa ta a jucat extrem de prost, și trebuia să îi feliciți pe cei din Gibraltar pentru performanța lor.


Cu stimă,

Fotbalul Romantic ”

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *