Părțile bune ale unei croaziere

Am povestit aici despre cum este pe vas, dar a venit timpul să vă prezint și marele avantaj al câtorva zile de plimbat pe mare. Eu când mă duc în vacanță afară, foarte rar prefer resorturi cum sunt în Turcia. Străzile pe care nu le știe nimeni, catedralele impunătoare sau stadioanele o să fie mereu în capul listei pentru mine.

Cu vasul MSC Fantasia am plecat din Genoa, din păcate am avut o mică întârziere și nu am putut ajunge la meciul dintre Sampdoria și Lazio. Mai aveam 2 ore la dispoziție să vizitez orașul, dar am preferat să las ce e de descoperit pentru următoarea mea vizită. Imaginea portului este superbă și chiar merită să mergeți să faceți o poză din largul mării.

Is beautiful to travel #travel #italy #cruise #genoa #mscfantasia #sea #instatravel

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Prima oprire a fost la Cannes, faimosul oraș unde sper să ajung cu treabă cam în 10 ani. Am mai fost în 2006, dar nu mai țineam minte foarte multe. Orașul este extrem de aglomerat, dar din punctul meu de vedere portul reprezintă principala atracție. Nu grandoarea bărcilor estea cea care te atrage ci lucrurile simple pe care le poți observa în jurul lor.

Spot the most beautiful moments! #cannes #travel #mscfantasia #instatravel #france #frenchriviera #cotedazure

A photo posted by Otineanu Andrei (@andreiotineanu) on

Mallorca a fost pur și simplu fantastică. Nu degeaba prietenul meu Andreas mi-a zis că este al 17-lea land al Germaniei. Era plin de nemți, chiar s-a nimerit ca un prieten de pe facebook să mă invite la o bere deoarece se afla și el acolo. Sunt multe de zis aici așa ca voi reveni cu un articol separat, mai ales că am ajuns pentru prima dată și am avut suficient timp de stat acolo.

Orașul în care a trebuit să ne despărțim de vapor a fost Barcelona. Vizită scurtă, doar 2 ore, similară cu cea pe care am făcut-o în 2006, dar atunci am avut ocazia să văd Sagrada Familia. Centrul vechi este foarte frumos, Rambla cam prea aglomerată și plină de magazine ce vând fake-uri cu Barca și Real.  Eu sunt mai ciudat și îmi doresc să mai merg la Barcelona pentru o vizită pe Cornella El-Prat, casa celor de la Espanyol.

Din punctul meu de vedere, faptul că ai șansa ca în doar câteva zile să vezi atâtea orașe reprezintă un mare plus pentru o astfel de vacanță. Așa cum am spus și în articolul trecut, nici dacă stai pe vas nu o să te plictisești, dar e păcat să ratezi astfel de destinații.

Pentru a afla mai multe despre croaziere și ce circuite există, puteți vizita sediul OK Tour din Pitești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *