Poți face asta #5 – Transformarea Digitală

Faptul că totul evoluează în jurul nostru mai rapid decât ne așteptăm sau mai rapid decât putem conștientiza, nu mai este un secret. Nu are rost să înșir clișee despre cum trebuie ținut pasul cu tehnologia, ci mai degrabă are rost să specific câteva avansuri tehnologice pe care orice club trebuie să le ia în calcul.

Pentru maximizarea performanțelor sportive ale unui club, tehnologia trebuie să fie integrată în metodele de antrenament. Start-up-uri din Europa sau de peste ocean dezvoltă gadget-uri ce sunt capabile să monitorizeze performanțele în timp real. Mingile inteligente sau camerele de pasare intensivă fiind doar două exemple.

Citeste și: Poți face asta #3 – Stadionul – De ce ai nevoie de propria casă?

Această “digitalizare” a antrenamentelor ar duce nu doar la performanțe sporite bazate pe puterea obișnuinței ci și la seturi de date complexe, menite să scoată la suprafață părțile bune sau mai puțin bune. Astfel de sisteme de date au fost făcute populare de filmul Moneyball, iar lumea a considerat că este un model aplicabil doar în baseball, un sport bazat mult mai mult pe statistici. Asta până când Matthew Benham a realizat un Moneyball real atât în Danemarca, cât și în liga a 2-a din Anglia. Rezultatele au fost diferite, dar au demonstrat că cifrele nu mint, indiferent de direcția pe care dorești să mergi.

Făcând o pivotare către partea comercială, datele te ajută să îți înțelegi mai bine comunitatea. Să înțelegi ce obiceiuri de consum au oamenii, în ce categorii sociale se încadrează, ce tip de conținut doresc să vadă etc..

Obținerea acestor date este însă strâns legată de digitalizarea serviciilor. Comercializarea biletelor online, deschiderea unui magazin online, prezența activă și curată în cat mai multe zone de social media sau promovarea evenimentelor de Esports, aduc o mulțime de oportunități pentru a colecta informații prețioase despre publicul țintă.

Citeste și: Poți face asta #1 – Strategia – Cum construiești un club sportiv

Chiar dacă la prima vedere “Transformarea Digitală” sună foarte tehnic, în realitate reprezintă o zonă extrem de creativă. Nu oricine poate vedea automatizări sau informații valoroase într-o piață considerată rigidă. Anul trecut, izvorul meu de informații legate de tehnologizare a fost reprezentat de către cei de la N3XT SPORTS. Vă las mai jos unul dintre episoadele mele preferate și vă recomand să le urmăriți și pe celelalte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *