Primele impresii din Lodz

Mereu a existat în capul meu ideea de a plecat pentru o perioadă din România. În cei 3 ani de facultate am dat câteva rateuri ce nu mi-au permis să beneficiez de Erasmus, dar am marcat în prelungiri şi iată că primul an de master îl voi petrece în Polonia.

Sunt aici de o săptămână şi încep să mă obişnuiesc cu toate. Limba nu mai pare atât de ciudată ca la început, oamenii parcă sunt din ce în ce mai prietenoşi, iar oraşul aproape că l-am învăţat pe de rost. Ugi, căci aşa îi pronunţă polonezul numele, avea în 2013 peste 700.000 de locuitori şi se prezenta ca fiind al 3-lea cel mai mare oraş al Poloniei.

Punctul principal de interes este strada Piotrkowska ce măsoară cam 2km de baruri, restaurante şi cluburi. Fiind un oraş în care se regăsesc foarte mulţi studenţi, de joi şi până sâmbătă te simţi cam ca pe pietonala din Costineşti. Preţurile sunt foarte decente, berea pleacă de la 4-5 zloţi şi ajunge în cluburi pe la 10. Cam la fel şi la shoturi.

New fun place #poland #erasmus #university #travel #lodz #street #streetsofmycity

O fotografie postată de Otineanu Andrei (@andreiotineanu) pe

Nu pot să sar peste faptul că deja am văzut două meciuri de fotbal, unul în liga a 8-a şi unul în a 4-a. Din ce am înţeles eu pe site-urile lor, mai am încă vreo 4-5 echipe de urmărit aici plus marele derby al Lodz-ului care are loc pe 16 octombrie. Deci dacă prind bilet o să vină şi un vlog.

Oraşul este primitor cu studenţii, sunt peste 700 ce o să studieze la Universitatea din Lodz doar în primul semestru. Mai am multe de descoperit şi la sfârşitul lui noiembrie poate revin cu un ghid complet. Cine ştie, poate îmi faceţi şi o vizită la primăvară.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *