Primul dintre cei multi

Anglia, 1966. Dacă vă aduceți aminte, golul 4 marcat de englezi în finala cu Germania a fost reușit cu câțiva oameni ce deja intraseră pe teren. Suporterii, ca și Jimmy Jump sau Vitaly au văzut acest lucru la Eddie Cavanagh. Cine este acest individ? Aflăm imediat.

Cu câteva saptamani înainte de Campionatul Mondial, pe Wembley se juca finala FA Cup între Sheffild Wednesday și Everton. 2-0 pentru bufnițe și totul era pirdut. 100.000 de oameni și un singur nebun. În 7 minute scorul ajunge la 2-2, iar Eddie driblează vigilența forțelor de ordine și se duce glonț la jucătorii lui Everton pentru a-i încuraja. După ce a evitat un jandarm în drumul sau spre portarul Gordon West, Cavanagh este placat și dus la poarta principală a stadionului.

Ca un veritabil erou, fanul caramelelor a escaladat gardul stadionului pentru a prinde și golul de 3-2. Pentru un moment i-a trecut prin cap să mai intre o data pe teren, însă cu siguranță ar fi pierdut sărbătoarea ce a urmat. De atunci și până azi, Eddie Cavanagh este considerat primul huligan din istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *