Salut piteşteanule

Am fost pe acasă o săptămâna și jumătate, suficient timp încât să îmi dau seama cât de trist este orașul meu de baștină. Singurul eveniment ce m-a scos din casă a fost meciul de baschet, însă nici acesta nu a fost prea interesant. Mai departe o să vă spun cam ce probleme sunt în opinia mea.

În primul rând, nimeni nu urmărește trendurile. Bucureștiul din ziua de azi a fost acaparat de două mari isterii, hamburgerii și escape room, lucru observat foarte bine de Shurubel de la 10 lucruri. În Pitești, există un singur loc unde poți comanda burger home-made(din câte știu eu), Trend Studio, nu recomand acest lucru deoarece dezamăgirea o să fie uriașă(e mai mult o friptură într-o chiflă de la Mega Image). Hush sau Bistro, locuri în care se mănâncă destul de bine încă nu și-au adaptat meniul la cererea actuală, so bad. Ca un sfat, încetați să postați pe facebook poze cu mâncare luate de pe net, vă păcăliți pe voi.

Când eram eu mai mic, principala problemă pe care o aveam sâmbăta era în ce club să mergem, Pink, Illusion, Moondo sau Agora. Decizia depindea foarte mult și de oamenii care erau pe acolo, însă peste tot ascultai aceeași muzică. Lumea s-a plictisit de astfel de seri și nu se mai distrează chiar atât de bine, lucru demonstrat de rapiditatea cu care se închid sau rebranduiesc cluburile actuale. E nevoie de un suflu nou și niște strategii adevărate, mi-a plăcut ce a făcut Evo cu acea “Cutie cu poze Be Evo”, dar se putea mult mai bine.

O altă mare problemă în Pitești o reprezintă activitatea din timpul săptămânii. Înțeleg că proprietarii de pub-uri și cafenele se bazează în primul rând pe elevii de liceu, însă dacă eu ies la o bere miercuri seară în Hush, iar tu îmi bubui timpanele cu o repetiție pentru nu știu ce spectacol, e cam lipsă de respect. Înțeleg că nu îți vine aproape nimeni de luni până joi după ora 9, dar asta nu înseamnă că trebuie să îi neglijezi pe aia 5-8 care sunt în local. Încearcă să organizezi seri de karaoke sau plătește pe cineva pentru niște idei dacă tu nu poți inventa nimic. Nu o să meargă la infinit show-urile cu Bobonete și Robert Tudor.

Nu sunt expert, însă trăiesc într-un alt mediu. Să compari Pitestiul cu Bucureștiul nu e foarte relevant, însă numai așa se poate ajunge la progres. Luați aminte dragi patroni, sper că peste 2-3 săptămâni când ajung acasă să nu mă mai plictisesc aşa rău.

sursa foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *