Site-ul ASE poate ajuta studenţii într-un mod foarte simplu

Habar nu am cum este la voi la facultate, însă la cea pe care eu tocmai o termin ne primim notele online. Şi intrăm pe platformă şi aşteptăm cu nerăbdar să se afişeze ceva. Probabil facem asta cam de 5-6 ori pe zi, iar dacă am predat licenţa şi stăm cu sufletul la gură pentru raportul de plagiat, se mai adaugă încă 3-4 sesiuni.

Pentru că platforma ase.ro este înscrisă pe trafic.ro, am verificat accesările pe fiecare lună. În iunie şi februarie acestea au ajuns la 76.000, respectiv 83.000 de unici. Destul de huge din punctul meu de vedere.

Ei bine, facultatea ar putea face parteneriate cu site-uri de recrutare precum ejobs, hipo sau bestjobs. Este bine cunoscută problema pe care o au cei mai mulţi dintre absolvenţii facultăţilor din cadrul Ase şi anume faptul că îşi găsesc destul de greu un loc de muncă.

Din punctul meu de vedere, problema este şi la studenţi pentru că nu caută suficient de mult. Cam de un an, pe site-ul facultăţii de marketing au început să apară oferte de internship-uri sau de joburi, iar uneori, chiar profesorii ne trimt pe mail astfel de oportunităţi. Acest lucru mi se pare excelent, dar oferta este totuşi destul de slabă.

Ca să revin la ideea cu hipo şi restul, nu cred că este foarte greu să se facă o targetare în funcţie de facultate, iar pe platforma fiecărui elev să apară un banner ce poate îi va deschide o uşă spre un job. Din cele 6 accesări zilnice, sigur va da click cel puţin o dată dacă îi sare ceva în ochi.

2 thoughts on “Site-ul ASE poate ajuta studenţii într-un mod foarte simplu

  1. ehe, la asta cu „de ce găsesc atât de greu de muncă cei care termină o facultate”, pe lângă ce spui tu că nu caută destul, mai trebuie adăugată și aia cu „intră boi și ies vaci” aka habar nu au de capul lor

    1. Corect, ai mare dreptate. Dar sunt şi destui care pur şi simplu au ceva în cap dar stau mai prost cu norocul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *