Steaua Roșie-Partizan. Un super meci foarte ușor de văzut

E foarte ciudat când le spun oamenilor că am ajuns la Celtic-Rangers, dar nu am fost pe Maracana sau Partizani, la eternul derby al Serbiei, mai ales că țările sunt vecine. Îmi doresc de foarte multă vreme să bifez și acest derby, iar ca bonus o să fie a 9-a țară în care văd fotbal.

Transport

Dacă până acum un an, mersul cu avionul era foarte scump, iar mașina reprezenta cam singura soluție viabilă, treburile s-au schimbat de când Ryanair a introdus segmentul de low-cost pe ruta București-Timișoara. Acum, combinația avion-tren a devenit mult mai convenabilă, chiar dacă și aceasta necesită ceva timp. O altă soluție este închirierea unei mașini de la Timișoara, astfel drumul total s-ar reduce undeva la 4 ore, față de 6 avion+tren și 9 cel cu mașina din București.

Aici găsești informații despre tren.

Cazare

Cazarea în Belgrad nu este deloc scumpă, pentru un hostel se plătește în medie cam 10-12 euro, iar dacă aveți un grup de 4 inși vă puteți lua o cameră doar pentru voi cu maxim 15 euro pe noapte. De asemenea, există oricând și varianta couchsurfing-ului.

Meci

Cunoscuții ce deja au fost de mai multe ori la acest meci mi-au spus că nu este absolut nicio problema în a face rost de bilete. Ideal este să ajungi cu o zi înainte, dar chiar și așa, pe grupurile de specialitate sigur se găsesc oameni să te ajute.

Datele pentru acest sezon sunt*:

  • 26-27 august (Maracana)
  • 12-14 decembrie (etapă intermediară) (Partizani)

*Cel mai probabil se vor mai juca și două meciuri în play-off(aprilie-mai), asta dacă ambele ajung acolo.

Mi-am dorit ca primul derby pe care îl văd să fie pe Maracana, așa că la sfârșitul lui August cam știu ce o să fac. Am ales varianta de transport cu avion și mașină închiriată. Pentru două locuri aștept răspuns de la prieteni, dar dacă apare ceva și sunt oameni interesați, o să vă dau de veste.

 

sursă foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *