Transferul lui Paul Pogba reprezintă falimentul emoției din fotbal

Cam de o lună, ziarele, site-urile și în general dătătorii cu părerea din sport au analizat mult așteptatul transfer al unui jucător francez de la Juventus la Manchester United. Nimic deosebit, doar că suma plătită ajunge undeva la peste 100 de milioane de euro.

Ca idee, câștigătoarea Champions League de anul trecut, Real Madrid, a luat sub 100 de milioane pentru titlu, deci practic Paul Labile Pogba valorează mai mult decât cel mai important trofeu intercluburi. O nebunie toatală având în vedere că Manchester United nici măcar nu va juca în Champions League.

Mă rog, ideea nu este asta. Transferul acesta a fost întârziat cât mai mult pentru ca Adidas, sponsorul lui Pogba și al celor de la United, să își poată pregăti în voie campania de lansare #FirstNeverFollows. Pe înțelesul meu, fanii fotbalului din întreaga lume au fost duși de nas astfel încât să poată da share ulterior unui clip cu Stormzy și mijlocașul francez. Vă spun eu sigur că spotul acesta nu se face în două zile.

Din păcate, fotbalul din primele 5 ligi ale Europei a ajus doar un mod de entertaiment și deja poate fi comparat cu un film sau cu un serial. Da, există emoție, dar când te gândești că respectiva emoție a costat clubul 100 de milioane de euro, iar ca tu să o vezi ai mai plătit încă 50-70 pe un bilet, parcă ea nu e deloc naturală. Cam din cauza asta nu îmi place să mă uit la Champions League!

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *