Urmărim content de calitate pe YouTube?

Zilele trecute citeam la Manafu pe blog că în România există peste 6,7 milioane de utilizatori de YouTube, din cei 9 milioane de internauți. Aceste date se referă la o lună calendaristică, lucru ce demonstrează și mai mult puterea pe care conținutul video îl are în viețile noastre virtuale.

Am și eu canal personal. Doar un clip cu vreo 50 de vizualizări, nimic spectaculos, însă nici nu am lucrat prea mult pe această parte. Se spune că în următorii 5-10 ani, social media o să fie 90% video, motiv pentru care trebuie să ne dăm silința mai mult în această privință.

Sunt abonat la 3 canale, Copa90, Romercial și BRomania. Prima alegere este foarte ușor de explicat, în timp ce Matei Dima și Cosmin Mitu mi se par cei mai buni vloggeri din România. Acest lucru se datorează în special faptului că cei doi nu prezintă numai clipuri haioase luate de pe net, nu vorbesc despre multe lucruri total aiurea, ba chiar fac ceva constructiv. Cu toate acestea, numărul lor de urmăritori ajunge undeva la 70.000 adunat, cam de 3 ori mai puțin decât face Zmenta la un episod obișnuit.

Vreau să vorbesc puțin mai mult despre Romercial, deoarece se adresează nișei pe care încerc să intru. Primele episoade le-am văzut în Iunie 2014 și nu m-au impresionat extrem de mult, însă acumulând experiență mi-am dat seamă că băiatul știe despre ce vorbește. Curios este că la aproape toate episoadele sare de 25.000 de vizualizări, cu toate că numărul subscrieber-ilor se oprește undeva la 20.000. Cosmin face genul de emisiune ce se pretează chiar și pe TV, critica lui este constructivă și menită să ofere anumite explicații publicului.

 În partea a 2 a din Froostrari Easter Eggs, acesta ne explică cum a fost contactat de cineva din partea OLX(Mercador pe acea vreme) pentru a critica unul din spoturile lor. După ce scatch-ul era aproape gata, aceștia și-au revocat dorința din cauza numărului mult prea mic de subscreiberi pe care Cosmin îi avea. Aici vin și vă întreb, nu credeți că erau mai productivi 20.000 de oameni ce știu cu ce se mănâncă publicitatea, decât 80.000 pe care putea să îi ofere alt vlogger? Romercial aduce puțin cu ultima parte din Apropo TV, tare sunt curios cum ar diseca spot-uri împreuna Andi Moisescu și Cosmin Mitu.

sursa foto

One thought on “Urmărim content de calitate pe YouTube?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *