Cea mai utilă materie din liceu

Chimia, fizica, matematica sau istoria nu prea mi-au făcut cu ochiul în liceu. Am învăţat strictul necesar şi zic eu că mi-a fost suficient. Încă nu m-a întrebat nimeni la Mega Image ce sunt alchenele, dar mi-ar plăcea să se folosească metoda ascensorul de la fizică la bugetele pentru campanii.

Engleza pe care am făcut-o în cei 3 ani la bilingv mi-a prins foarte bine, era şi păcat să nu se întâmple asta la 5 ore pe săptămână. Profesoara chiar a ştiut să ne înveţe o grămadă de lucruri şi sunt convins că nu m-au ajutat doar pe mine. Dar nu aceasta este materia despre care vreau să vă vorbesc, ci educaţia antreprenorială. Destul de pompos şi vag pentru nişte copii de clasa a 10-a.

Sunt anul 3 şi azi am avut examen la marketing antreprenorial. Partea tare este că am avut de făcut şi un proiect pe o firmă de exerciţiu. Pe al meu o să îl prezint mai pe larg săptămâna viitoare într-un articol. Partea şi mai tare este că am avut de făcut o firmă de exerciţiu şi pe a 10-a la educaţie antreprenorială, iar atunci chiar am pus-o în scenă cu stand de prezentare şi toate cele.

La 4 ani şi jumătate distanţă, am realizat cât de importantă era acea materie şi câte idei putea să îţi dea dacă o priveai cu ceva mai mult interes. Sigur, eram prea mici să vorbim de planuri de marketing, canale de promovare etc., dar era un bun punct de plecare pentru a te gândi dacă eşti sau nu în stare să devii antreprenor şi cam ce implică asta.

Ca un sfat pentru cei din fostul meu liceu, şi pe a 10-a şi pe a 11-a fiţi foarte atenţi la ce zice profesorul ăsta. Spune foarte multe lucruri interesante şi e puţin probabil să le găsiţi pe facebook şi snapchat. Învăţaţi să ascultaţi printre rânduri, acolo e miza cea mare.

sursă foto

2 thoughts on “Cea mai utilă materie din liceu

  1. Un pic cam subiectiv articolul, materia respectiva se regaseste la facultatea la care tu studiezi. Celor care nu doresc sa isi deschida o firma/nu studiaza studii economice nu le este de prea mare ajutor. Consider ca cea mai utila materie este limba romana, care se foloseste in toate domeniile si cea care ridica cele mai mari probleme in randul nativilor. Ce rost are sa stii bine educatie antreprenoriala daca nu poti sa porti o conversatie in propria-ti limba?

    1. Articolul este chiar foarte subiectiv pentru că expun lucrurile în viziunea mea, nu o fac la modul general. Din punctul meu de vedere, dacă o iei în serios te face să gândeşti “ce ar fi dacă mi-ar ieşi mie asta?”, iar acest lucru nu poate să fie decât benefic. Nu cred că e inutil să începi să visezi puţin. Normal că e important să cunoşti limba română, însă mulţi elevi învaţă Iona în liceu, iar ei au probleme cu “care” şi “pe care”. O să îţi dau exemplu şi de un antreprenor de mare succes certat cu limba noastră maternă, Gheorghe Hagi, şi cred că îţi răspunde la întrebare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *